Su ve Vicdan Nöbeti'nden BirGün'e mektup

Kaz Dağları’nda yapılmak istenen altın madenine karşı gerçekleştirilen Su ve Vicdan Nöbeti'nden BirGün’e bir mektup gönderildi. 5 Ağustos günü gerçekleşen Su ve Vicdan buluşmasının ve sonrasının değerlendirildiği mektupta, yapılan eylemin nöbet alanında yüzleri güldürdüğü ve moral üstünlüğünün yaşam hakkı savunucularına geçtiği bilgisi veriliyor.

Bayram hazırlıklarına başlandığı belirtilen mektupta, 18 Ağustos’ta gerçekleşecek olan Fazıl Say konserinin de hazırlıklarının devam ettiği bilgisi de yer alıyor.

Mektubun tam hali şu şekilde:

“5 Ağustos’ta maden sahasına yaptığımız kitlesel yürüyüş ile birlikte Su ve Vicdan Nöbetimiz ikinci evresine geçti. Kitleselliği meşru ve militan bir tarzla maden sahasına girildikten sonra, hem nöbet alanında, hem de il merkezinde moral üstünlüğü yaşam hakkı savunucularına geçti denilebilir. Eylem sonrası Çanakkale Merkez’de yapılan Moğollar konseri oldukça coşkulu ve kalabalık oldu, konser sonrası Su ve Vicdan Nöbeti'nde bulunanların yüzleri gülüyordu. 6 Ağustos sabahı ‘Derelerin Kardeşliği’ ve ‘İşçi Dayanışma Derneği’nin ziyareti ile başladı ve kamp alanı kendi rutini ile ilerlemeye devam ediyor. Yeni konuklarımızı ağırlamaya, bayrama hazırlanmaya ve 18 Ağustos’ta kamp alanında gerçekleşecek olan Fazıl Say konserine dair hazırlıklar da devam etmekte. Bugün maden sahasında hiç çalışmanın olmaması da yüzümüzü gülümseten şeylerden biri. Tüm halkımızla beraber mücadele ile geçen günlerin haklı gururu ile buradayız, Kazdağları’ndayız. #KAZDAĞLARIHEPİMİZİN”