Rize'de yerel Kaçkar TV ekranlarında yayınlanan 'B PLANI' adlı programın konuğu Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu. Bakırcı, "Belediye olarak Temizlik ve Araç kiralama ihalelerini Ribelsan'a veriyor

GENÇAĞA KARAFAZLI

Rize'de yerel Kaçkar TV ekranlarında yayınlanan 'B PLANI' adlı programın konuğu Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu. Bakırcı, "Belediye olarak Temizlik ve Araç kiralama ihalelerini Ribelsan'a veriyoruz. Başkaları ihalelere girse bile vermeyiz. Bu suçsa, suçu ben üzerime alıyorum" dedi.

Rize Belediyesi'nin en büyük dezavantajının işçi fazlalığı olduğunu belirten Bakırcı, belediyedeki işçilerin bir bölümünün ÇAY-KUR bünyesinde görevlendirilmesi için başbakanla görüştüğünü ancak bugüne kadar herhangi bir sonuç alamadıklarını söyledi. Bakırcı'nın belediye ihalelerini üstlenen Ribelsan firmasına yönelik açıklamaları ise oldukça ilginçti.

7 SANTİMDEN BİR ŞEY OLMAZ'

Bakırcı, "Belediye olarak temizlik ve araç kiralama ihalelerini Ribelsan'a veriyoruz. Başkaları ihalelere girmiyor mu? Evet giriyor ama girseler bile onlara vermeyiz. Yaptığımız şartnameler gereği bu suç da olsa ben bu suçu üzerime alıyorum" diye konuştu.

CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslanka-ya'nın, "Rize Belediye Başkan Yardımcısı Şenay Turan'ın ortağı olduğu bina, İmar Yönetmeliği'ne aykırıdır" sözlerine de cevap veren Bakırcı, "Gittim bizzat kendim ölçtüm. İmar Yönetmeliği'ne sadece 7cm aykırılık var. Bu farkı gereksiz yere kamuoyunun gündemine taşımanın anlamı yoktur. Bundan bahsedenler şikayet mercilerinin neresi olduğunu çok iyi bilirler" açıklamasını yaptı.

Ayrıca AKP Rize İl Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Karaaali'nin sahibi olduğu Yakomoz Restaurant'ın da aynı şekilde hukuka uygun olduğunu söyledi.