Suçlulara hak ettiği ceza verilmeli

HABER MERKEZİ

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları ile ilgili açıklamaları gündemdeki yerini koruyor. CHP, Bayraktar’ın “Dosyada ne varsa kabul ediyorum, benim suçum. Telefondaki konuşmalar bana aittir, tapeler bana aittir, renkli çekilen kameralar, teknik takiptekilerin hepsi bana aittir” ifadeleri üzerine TBMM'ye araştırma önergesi verdi.


Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, “Ülkemizin bu tarz ilişkilerle anılması, tüm vatandaşlarımıza zarar vermekle birlikte, Türkiye Cumhuriyeti’ni dünya kamuoyunun gözünde küçük düşürmektedir. Dönemin paydaşlarından biri olan Bayraktar’ın itiraf niteliğindeki açıklamaları, bu konunun üzerine giderek suçlulara hak ettiği cezaların verilmesi adına tarihi bir fırsattır. 17-25 Aralık sürecinin yeniden araştırılması TBMM’de görev yapan tüm milletvekillerinin omzuna yüklenmiş bir görevdir” dedi.

Partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise, “Eski Bakan ‘Görevini kötüye kullandığını’ kabul etti. Bu millet, bakan çocuklarının evlerinden çıkan kasaları unutmadı. Sıfırlanmakla bitmeyen avroları, dolarları unutmadı. Ayakkabı kutularında ele geçirilen rüşvet paralarına faiz işletip, Rüşveti faiziyle iade edenleri de unutmadı. Bu olaylar Yüce Divan’da aklanmadı” ifadelerini kullandı. Öztrak sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm bunlar milletin vicdanında hala kanayan bir yaradır. Bu dosyalar milletin vicdanında kapanmamıştır. Şimdi bu itirafları, ucu nereye giderse gitsin, Suç duyurusu kabul edip, Bu bakanı ifadeye çağırabilecek bir Cumhuriyet Savcısı arıyoruz."

17-25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili hakkında hazırlanan dosyaların doğru olduğunu söyleyen Erdoğan Bayraktar, Twitter'da son yaptığı paylaşımında ise "Tapeleri ve teknik takip tutanaklarını tarafsız gözle okuyan herkes, dosyanın ne kadar boş olduğunu ve ne kadar zalimce hazırlandığını anlayacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), 17-25 Aralık soruşturmalarında adı geçen Erdoğan Bayraktar’ın gündem yaratan itirafları sonrası Bayraktar'la birlikte eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler ve Zafer Çağlayan hakkında suç duyurusunda bulundu.