Sudan’a yönetimi el koyan Askeri Geçiş Konseyi, gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “İktidarı seçilen hükümete devredeceğiz” denildi. Açıklamanın devamında, “Göstericiler için geldik ve kaosun çıkmasına izin vermeyeceğiz. Ülkeyi krizden çıkarmak için diyalog başlatacağız” ifadeleri kullanıldı. “Halk, iktidarın tarafımızca devralınmasını talep etti” denilen açıklamada, “İktidar için biz koşmadık, Beşir’in partisinin bir parçası değiliz” denildi. NE OLMUŞTU? […]

Sudan Askeri Geçiş Konseyi: İktidarı seçilen hükümete devredeceğiz

Sudan’a yönetimi el koyan Askeri Geçiş Konseyi, gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “İktidarı seçilen hükümete devredeceğiz” denildi.

Açıklamanın devamında, “Göstericiler için geldik ve kaosun çıkmasına izin vermeyeceğiz. Ülkeyi krizden çıkarmak için diyalog başlatacağız” ifadeleri kullanıldı.

“Halk, iktidarın tarafımızca devralınmasını talep etti” denilen açıklamada, “İktidar için biz koşmadık, Beşir’in partisinin bir parçası değiliz” denildi.

NE OLMUŞTU?

Sudan’da ekmek zammına ve kötü yönetime karşı 4 aydır süren protestolar Ömer el Beşir iktidarını devirdi. Ordunun müdahalesi ile süreç askeri darbeyle sonuçlandı. Beşir tutuklandı.

Yüksek Askeri Konseyin yönetime el koyduğu, 3 aylık OHAL ve ateşkes ilan edildiği, konseyin 2 yıl görevde kalacağı açıklandı.

Sudan’da halk hareketinin lider örgütü olan Sudan Meslekler Birliği ile Sudan Komünist Partisi ise halka sokağı terk etmeme çağrıları yaptı.