Sular santim santim çekiliyor

Haber Merkezi

Kasım ve aralıkta kırılan sıcaklık rekorları ve yağışsız günler su kaynaklarını kuruttu. Pek çok kentte ortaya çıkan manzaralar ürküttü.

Kış aylarında yeterli yağışın olmadığı ve hava sıcaklıklarının normalin üstünde seyrettiği Hatay'daki Yarseli Barajı'nda her geçen gün su kaybı yaşanıyor. Amik Ovası'ndaki üreticiler de kuraklık nedeniyle ürün yelpazesinde değişikliğe gideceklerini söyledi.

Yarseli Barajı'ndaki su kaybından dolayı tedirgin olduklarını ve her geçen gün suların azaldığını söyleyen Abdullah Çoban ise “Hayvanlarımızın su ihtiyacını giderecek bir kaynak da kalmadı. Eğer böyle devam ederse tamamen susuz kalabiliriz. Kuyularda bile su kalmadı” dedi.

BARAJDA PİKNİK

Adana'nın Kozan Baraj Gölü, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı ve ülke genelinde yaşanan kuraklıktan nasibini aldı. Yazın aşırı sıcaklardan bu yana kayda değer bir yağış almayan bölgede baraj gölünün suyu iyice azaldı. Tarımsal faaliyetlerde kullanılan baraj suyu, geçen yıla oranla yüzde 23 düşüş kaydetti.

Yurttaşlar, barajda suyu çekilen alanlara araçları ile girerek piknik yaptı. Kozan Baraj Gölü’nün doluluk oranı 31 Aralık 2020 itibarıyla yüzde 42 olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde doluluk oranının yüzde 65 olduğu kaydedildi.