'Hizmet üretemeyen' bazı belediyelerin kolaycılığa kaçarak suçu hükümete atmaya çalıştığını savunan Süleyman Soylu, “Bazen çok haksızlıklarla karşılaşıyoruz. Seçimler oluyor, belediyeler parti değiştiriyor. Diyorlar ki beni engelliyorlar” ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu: Bazen çok haksızlıklarla karşılaşıyoruz

Muhalif belediyelerin icraatları yasaklanıyor, kredi almaları engelleniyor, projelerine ise uzun süreler geçse de bir türlü onay çıkmıyor. Buna karşın bazı belediyeleri hizmer üretememekle suçlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bazı belediyelerin kolaycılığa kaçarak suçu hükümete atmaya çalıştığını iddia etti.

Soylu, “Bazen çok haksızlıklarla karşılaşıyoruz. Seçimler oluyor, belediyeler parti değiştiriyor. Diyorlar ki 'beni engelliyorlar.' Nasıl engelliyoruz? Paranda bir kesinti var mı, yok. Ama hizmet edememesinin bir mazeretini ortaya koyabilmek için kolaycılığa kaçanlar var” diye konuştu.

‘KOLAYLIĞA KAÇANLAR VAR’

AA'nın aktardığına göre Süleyman Soylu, Adıyaman Valiliğini ziyaret ederek, ​​​​​​​İl Özel İdaresi Meclis Toplantısı'na katıldı. Burada meclis üyelerine seslenen Soylu, bazen ‘haksızlıklarla’ karşılaştıklarını söyledi, şunları kaydetti:

"Seçimler oluyor, belediyeler çok doğal olarak parti değiştiriyorlar. Diyorlar ki 'beni engelliyorlar'. Nasıl engelliyoruz? Paranda bir kesinti var mı? Hiçbir kesinti yok. Milyarlarca lira her belediyeye nasıl gidiyorsa her siyasi partinin belediyesine de aynı şekilde gidiyor ama hizmet edememesinin bir mazeretini ortaya koyabilmek, yatırım yapamamasının bir mazeretini ortaya koyabilmek için kolaylığa kaçanlar var. Siz az gelirle fazla iş yapıyorsunuz. Bazıları fazla gelirle az iş yapıyor ve kabahati de hükümete bulmaya çalışıyorlar. Senin parandan kesinti yapılıyor mu? Yok böyle bir şey. Tam tersi fazlasıyla geliyor."

MUHALİF BELEDİYELER BİRÇOK ENGELLEME İLE KARŞILAŞIYOR

Soylu’nun iddiaları akıllara yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere AKP’nin yönetiminde olmayan belediyelerin yardım kampanyalarına yönelik engellemeleri getirdi. Muhalif belediyelerin yardım kampanyaları art arda bloke edilmiş, iktidar muhalefete kaptırdığı belediyeleri çalışamaz hale getirmek için türlü yollara başvurmuştu.Halktan toplanacak bağışların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için açılan banka hesapları bloke edilmiş, halka maske ve ekmek dağıtılması da engellenmişti.