Hedef gösteren çıkışlarıyla dikkat çeken İçişleri Bakanı Soylu’nun gündeminde yine Sözcü yazarı Saygı Öztürk yer aldı. Barolardan milletvekillerine, belediye başkanlarından AYM Başkanı’na dek çok sayıda isim Soylu tarafından hedef tahtasına konuldu.

Süleyman Soylu hedef göstermeye devam ediyor

HABER MERKEZİ

Göreve geldiği günden bu yana birilerini hedef göstermesiyle dikkat çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sözcü Yazarı Saygı Öztürk’ü bir kez daha hedef aldı. Dünkü yazısında Giresun’daki sel felaketinin ardından görev yeri değiştirilen Dereli Kaymakamı’nı konu alan Öztürk’e sosyal medya hesabından yanıt veren Soylu, “Bundan sonra tüm kararlarda onayınızı alacağız” dedi.

Daha önce AKP’li Bahar Ayvazoğlu ile ilgili yazısı nedeniyle Soylu’nun ağır hakarette bulunduğu Sözcü Yazarı Öztürk, dünkü “Sorumluluktan kurtulamazsınız” başlıklı yazısında, Giresun’da yaşanan sel felaketinin ardından görev yeri değiştirilen Dereli Kaymakamı’nı hatırlatarak, ‘Günümüzdeki kaymakamın güvencesi yok. Kaymakam, siyasetçilerin esiri edildi, üstelik dava açma yolu da tıkalı’ diye yazdı. Giresun İl Özel Müdürlüğü’nün hangi vali döneminde ne kadar borçlandığını yazan Öztürk, “Borç toplamı katlana katlana 126 milyon lirayı bulmuş. Araştırıyorsunuz, AKP’li iş insanlarının iş makineleri kiralanmış” dedi.


Soylu, Öztürk’ün yazısı üzerine sosyal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı. Öztürk’ün yazısını “husumet”le yazdığını öne süren Bakan Soylu, “Deveye ‘Boynun neden eğri?’ diye sormuşlar; ‘Nerem doğru ki!’ demiş. Bundan sonra Bakanlığımızın alacağı tüm kararları da onayınızı almak için gazetenizdeki adresinize göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

Soylu’nun bazı icraatleri ise şöyle:

♦ Siirt’te 18 yaşındaki İ.E’ye cinsel saldırıda bulunan ve ölümüne neden olan uzman çavuş Musa Orhan’ın tutuklanması talebiyle başlatılan kampanyayı hedef alan Soylu, TİP Milletvekili Barış Atay’ı hedef aldı. Atay, birkaç gün sonra saldırıya uğradı.

♦ İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kayyumla görevden alınan belediye başkanlarıyla bir araya gelmesini eleştiren Soylu, “Buradan söylüyorum: İşini yap, başımızın üzerinde yerin var ama işini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz” dedi.

♦ Görevden alınan kaymakamlarla ilgili, yazı kaleme alan Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu’nu hedef alan Soylu, ‘Berduş’ kelimesini kullandı.

♦ Soylu, Avukat Ebru Timtik’in adil yargılama talebiyle sürdürdüğü ölüm orucu sonunda yaşamını yitirmesinin ardından asılan pankart hakkında İstanbul Barosu’nu hedef aldı.

♦ Son olarak AYM’nin “Şehirlerarası karayollarında gösteri ve yürüyüş düzenlenemez” hükmünü iptal etmesinin ardından AKP’ye yakın isimlerden AYM Başkanı Zühtü Arslan’ı koruma vermemekle tehdit etti. Ardından şu ifadeleri kullandı: “Geçen gün bir söz söyledim, çok hoşuma gitti; Anayasa Mahkemesi’ni kimlerin savunduğunu gördüm.”