Silvan'da AKP İlçe Başkanlığı binası önünde açıklamalarda bulunan Soylu, "Çantamı alır dükkan dükkan dolaşırdım. Ne zaman Recep Tayyip Erdoğan iktidar oldu, müşterilerimden Alevi olanları o zaman anladım. O zaman söyleyebildiler" diye konuştu.

Süleyman Soylu: Ne zaman Erdoğan iktidar oldu, müşterilerimden Alevi olanları o zaman anladım
Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Çantamı alır dükkan dükkan dolaşırdım. Ne zaman Recep Tayyip Erdoğan iktidar oldu, müşterilerimden Alevi olanları o zaman anladım. O zaman söyleyebildiler" dedi.

Temaslarda bulunmak amacıyla kentte bulunan Bakan Soylu, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde AKP İlçe Başkanlığı önünde bölge halkı ve partililerle bir araya geldi.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, yıllarca ticaret yaptığını, 20 binin üzerinde müşterisinin bulunduğunu aktardı. "Çantamı alır dükkan dükkan dolaşırdım. Ne zaman Recep Tayyip Erdoğan iktidar oldu, müşterilerimden Alevi olanları o zaman anladım. O zaman söyleyebildiler" ifadelerini kullanan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çantamı alır dükkan dükkan dolaşırdım. Ne zaman Recep Tayyip Erdoğan iktidar oldu, müşterilerimden Alevi olanları o zaman anladım. O zaman söyleyebildiler. Bugün Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'de sadece şehir hastaneleri yapmadı, sadece Diyarbakır'ı komşu vilayetlerle büyük yollarla buluşturmadı, sadece huzur getirmedi, sadece ipek yolunu doğu ve batıyı birleştirecek şekilde Avrasya Tüneliyle, Marmara Tüneliyle, Çanakkale Köprüsüyle, Osman Gazi Köprüsüyle, Yavuz Sultan Selim Köprüsüyle bir araya getirmedi, sadece Doğu ve Güneydoğu dahil olmak üzere 81 vilayette üniversitede gençlerimizi bir araya getirmedi. Bizim zamanımızda üniversiteye girmek zordu. Hele buralarda okul, yol, su, öğretmen, doktor yok. Sadece bunları yapmadı. Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'de başka bir şey yaptı. Bir devrim gerçekleştirdi. Zihin duvarlarını yıktı. Ve bu insanların her birine kendini ifade edebilme özgürlüğü verdi. Kendi dilini, geçmişini, yarınlarını hep beraber bir tarafı bir taraftan ayırmadan anlatabilme hassasiyeti verdi."

'ERDOĞAN BURADA BİR DEVRİM GERÇEKLEŞTİRDİ'

"Doğu'nun makus talihi vardı, geri kalmış bölge, terör örgütü de bunu istismar eder, ondan sonra nasıl olsa gelişmez. Bugün batıda ne varsa doğuda o var, hiçbir fark yok. Yolundan limanına, üniversitesinden mağazasına alışveriş merkezine kadar, kadın kültür merkezlerinden büyük statlarına, spor
tesislerine ve komplekslerine, sağlık tesislerine kadar her şey var" ifadelerini kullanan Soylu, Erdoğan'ın bir devrimi de burada gerçekleştirdiğini savundu.

Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Amerika'ya, Avrupa'ya laf söylüyoruz. Eskiden fısır fısır konuşurduk, şimdi yaptıkları haksızlıkları yüzlerine karşı söylüyoruz. Bu bir halk, millet, demokrasi ve Recep Tayyip Erdoğan devrimidir. Ve bugüne kadar bu ortaya konulanları hep beraber yaşadık ve gördük. Ben inanıyorum ki, bizden gelen gençler, bizden sonra gelenler, bizden daha şanslı olacaklar, bu ülkeyi daha güçlü yönetecekler. Neden? Biz hamuru kuvvetli bir milletiz. Mevlana'nın, İdrisi Bitlisi'nin, Selahattin Eyyubi'nin, Hoca Ahmed Yesevi'nin, Ahmedi Hani'nin, Veysel Karani'nin, Hacı Bayram'ın çocuklarıyız. Gelecek nesil kimlikleriyle, inançlarıyla sorgulanmasın. Bunu Türkiye'de değiştirmek çok kolay bir şey değildi. Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı bu milleti kendi aslı ve medeniyetiyle beraber buluşturmak."

AA