Süleymancı şirkete şikayet yağıyor
Fotoğraf: BirGün

Aycan KARADAĞ

Yurtlarındaki yaşanan şiddet, intihar ve cinsel istismar gibi olaylarla gündeme gelen Süleymancılar Cemaati ile ilgili yeni skandallar ortaya çıkmaya devam ediyor.

BirGün’ün 15 Kasım tarihinde yayımladığı; Süleymancılar Cemaati’nden bazı isimlerin yönetimindeki iki şirket hakkında ‘dini duyguları istismar ederek nitelikli dolandırıcılık, tehdit, şantaj ve adil yargılamayı etkilemeye’ yönelik iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulunduğu haberi sonrası, dolandırılan başka yurttaşların da şikâyette bulunduğu öğrenildi.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyet dilekçesi veren R. A., “Ben de bu firma yetkilileri tarafından dolandırılarak mağdur edildim ve mağduriyetim halen de devam etmektedir. Aynı usul ve yöntemlerle ve hem de zincirleme şekliyle ben de bu kişilerce dolandırıldım. Tarafımın şahit veya mağdur olarak dosyaya eklenmesini arz ile talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bir diğer yurttaş V.D. de, “Savcılığınızda yürütülen dosyada müşteki sıfatıyla katılan olmak istiyorum. Kendileri şahsımdan imza alarak bu şirketi üzerime yapmış ve tüm şirket yetkilerini de kötüye kullanmışlardır. Bu kişiler benden aldıkları imza ile birçok sözleşme yaptıklarını ve bu yetki ile birçok taahhütte bulunduklarını ve bu şekilde de bir sürü insanı dolandırdıklarını öğrendim. Şikâyetçiyim” dedi.

***

NE OLMUŞTU?

T.A. isimli yurttaş, Süleymancılar Cemaati’nden bazı isimlerin yönetimindeki “Fazilet Yapı Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Fazilet Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Ltd.” hakkında ‘dini duyguları istismar ederek nitelikli dolandırıcılık, tehdit, şantaj ve adil yargılamayı etkilemeye’ yönelik iddialarla geçtiğimiz aylarda suç duyurusunda bulunmuştu.