Sultan Tunç, 'Rasta Baba' ismiyle müziğe geri döndü

1998 yılında Türkçe yayımladığı ilk single ile giriş yapan ve Türkiye'de, Almanya'da rap müziğin öncüllerinden olan Sultan Tunç, 'Rasta Baba' projesiyle müzik severlerin karşısına çıkıyor.

Sony Müzik Türkiye'nin alt markası olan Gloss Music etiketiyle yayımladığı "Otobiyograffiti" isimli şarkıyla müzik dünyasına yeniden giren Rasta Baba özünü sözünü sakınmadığı sözlerle bütün müzik kariyerini sentezlediği yepyeni şarkılarını olgunluk dönemini ifade eden bir dil, imaj ve markayla yeni albümünde müzikseverlerle buluşturuyor.

2003 yılında çıkardığı “Saygı Değer Şarkılar” albümü ile hip-hop müziğe yeni bir soluk getiren Rasta Baba, Türk ve Alman kimliğine sahip olmanın kimi zaman büyük zorluklar yarattığını da iyi bir mizahla şarkı sözlerine ve müziğine yansıtıyor.

Rasta Baba, Selda Bağcan, Eastenders, Özay Fecht, Selim Sesler gibi birçok usta sanatçıyla ortak çalışmalara imza attı. Parçaları 30'un üstünde uluslararası 'compilation' ve sinema, tv, radyo müzikal ve operaya lisanslandı. Canlı grubu Avrupa'nin e önemli festivallerinde ve sehirlerinde konser verdi.