İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda 12 turistin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıya ilişkin davada karar çıktı. Davada 3 sanığa, ağırlaştırılmış müebbet ve 329'ar yıl hapis cezası verildi.

Sultanahmet saldırısı davasında karar çıktı

İstanbul Sultanahmet’te 12 turistin hayatını kaybettiği, 16 kişinin de yaralandığı canlı bomba saldırısına ilişkin davada 3 sanık ağırlaştırılmış müebbet ve 329'ar yıl hapse çarptırıldı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, 4 tutuklu sanık ve avukatları katıldı. Son savunmaları sorulan sanıklar, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme 4 tutuklu sanıktan 3'ü hakkında "Anayasanın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 12 kişiyi öldürmek ve 16 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçundan ise toplam 329 yıl hapis cezası verdi.

Tutuklu sanık Abdurrahman Faiz Rashıd Rashıd ise "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi. Mahkeme bu sanık hakkında yurtdışına çıkış yasağı koydu.

18 sanık hakkında beraat kararı verilirken; yakalamalı 4 sanığın dosyasının da ayrılmasına hükmedildi.

NE OLMUŞTU?

12 Ocak 2016 tarihinde, İstanbul'un Fatih ilçesindeki Sultanahmet meydanında, IŞİD militanı Suriye kökenli 28 yaşındaki Nebil Fadli'nin, turist kafilesinin arasına girerek üzerindeki bombayı infilak ettirmesiyle, saldırgan dahil 11 kişi olay günü yaşamını yitirmiş ve 16 kişi de yaralanmıştı.

Tedavi altında olan 2 kişi daha, 27 Ocak 2016 ve 22 Şubat 2016 tarihinde yaşamlarını yitirmiş ve can kaybı toplam 13 kişiye yükselmişti. Saldırıda hayatını kaybedenlerin tamamı Alman vatandaşıydı.