Sultangazi Millet Bahçesi hakkında Sultangazi Belediyesi’nin astırdığı pankarta tepki gösteren CHP’li Çelik, asılan pankartları ‘siyasi ayıp’ olarak değerlendirdi

Sultangazi’de asılan pankartlara CHP’den tepki: Siyasi ayıp

Sultangazi Belediyesi tarafından Çamlık Parkı ve Zübeyde Hanım Mahallesi’nde bulunan Millet Bahçesi’nin önüne asılan, “Bu parkın güvenlik, temizlik, bakım ve işletimi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaktadır” afişi Sultangazi Belediye Meclis gündemine taşındı.

Sultangazi Meclisi Ekim ayı birinci oturumunda gündem dışı söz alarak pankartların asılmasına tepki gösteren İBB CHP Meclis Üyesi ve Sultangazi Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mithat Çelik, “Burada birçok park İBB’nin yetki alanında. Daha önce böyle bir uygulamaya gidilmedi de Ekrem İmamoğlu başkan olunca mı bu durum Sultangazi Belediyesi’nin aklına geldi. Sultangazi Belediyesi’nin bu uygulamasını siyasi ayıp olarak görüyoruz” dedi.

İSTANBULLULARIN ZAMANINI ALDILAR

Sultangazi’nin en büyük parklarından biri olan Çamlık Parkı’nda da yıllardır sorunlar yaşandığını ve o dönem Sultangazi Belediyesi’nin böyle pankartlar asmadığını ifade eden Çelik, Meclis oturumu sonrası yaptığı değerlendirmede Sultangazi Millet Bahçesi’ndeki işletme süreci hakkında da bilgi verdi. Çelik, “Sultangazi Millet Bahçesi inşaatı tamamlanmış olsa da henüz tam anlamıyla faaliyete geçmiş değil. İstanbul için dayatılan yerel seçim tekrarıyla İstanbul halkı zaman kaybetti. Seçim sonucunun ardından İBB hızla İstanbullulara hizmet için kolları sıvadı ve çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Dolayısıyla seçim öncesi Sultangazi Belediyesi tarafından sahiplenilen Millet Bahçesi’nin şimdi her tarafın afişlerle donatılarak İBB’nin sorumluluğunda bulunduğunun açıklaması siyasi açıdan son derece yakışıksız bir hareket” diye konuştu.

sultangazi-de-asilan-pankartlara-chp-den-tepki-siyasi-ayip-634676-1.

PANKARTLAR KALDIRILDI

CHP’li Çelik’in Meclis’te gündeme getirmesinin ardından Sultangazi Belediyesi tarafından asılan pankartlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından kaldırıldı.

65 BİN METREKARELİK BAHÇE

Alibey Barajı’na sınır olan Zübeyde Hanım ve 75. Yıl mahallelerini kapsayan Sultangazi Millet Bahçesi 64.716 metrekare alandan oluşuyor. Parkın içinde tematik parklar, etkinlik ve oyun parkurları, açık hava spor alanları ve 590 otomobil ile 55 engelli otomobil park alanı bulunuyor.