Sümeyye Erdoğan: Kadın kendi iradesiyle hareket etmesi gereken bir bireydir

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın başkan yardımcılığını yürüttüğü KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği" ile ilgili Yeni Akit'te hedef alan bir yazı yayımlanması üzerine açıklama geldi.

Gerici yayın Akit'in yazarı Ali Karahasanoğlu'nun söz konusu dernekle ilgili "Yaptıkları açıklamalar, olaylara koydukları tavır, Tayyip Erdoğan’dan ilhamla hayata geçiriliyor gibi bir algı var. Kendileri ‘feminist olmadıklarını’ açıklıyorlar. Biz de öyle kabul etmek zorunda kalıyoruz" sözleri üzerine Sümeyye Erdoğan açıklama yaptı.

Erdoğan'ın açıklamasında kadın hakları konusunu yine din temelli açıklaması "aynı mahalle" içerisinde yaşanan bir tartışma olduğunu gözler önüne serdi.

Derneğin Adana'da yapılan bir açılışında konuşan Sümeyye Erdoğan şunları söyledi:

"Şiddetle mücadelede her ne kadar güçlü uygulamalarımız olsa da aksaklık olduğunu görüyoruz. Değerlerimizin özümsenmesi, gündelik pratik haline getirilmesi gerekir. KADEM olarak bizim anlayışımızda kadın ve erkeğin iki cins olarak yarıştırılması yoktur. Adalet zemininde birbirini tamamlayan kadın ve erkek anlayışımız vardır. Kadınlar Allah karşısında tek başına hesap verecektir. Tüm sorumlulukların en başında bir kuldur. Kendi iradesiyle hareket etmesi gereken bir bireydir."