Sunucu Vatan Şaşmaz bugün toprağa verilecek

İstanbul Beşiktaş’taki Conrad Oteli’nde önceki akşam eski manken Filiz Aker tarafından vurularak öldürüldüğü tespit edilen sunucu Vatan Şaşmaz’ın otele ve odaya giriş anının görüntüleri ortaya çıktı. Şaşmaz’ın olay öncesinde otele giriş anı güvenlik kamerasından tespit edildi. Görüntülerin devamında otel odasına elinde telefonla yaklaştığı görülen Şaşmaz’a kapının içeriden açıldığı görülüyor.


Aker’in yeğeni konuştu
Aker’in o sırada otelde bulunan yeğeni Dora Ercan Hürriyet’ten İsmail Bayrak’a yaptığı açıklamada, “Teyzemle Vatan’ın ilişkisi çok daha öncesine dayanıyor, şu anda öyle bir şey yoktu. Yeni bir ilişki yoktu. Neden Vatan’la buluştu bilmiyorum. Teyzem yıllardır Vatan’a âşıktı platonik olarak. Teyzemde tutku halindeydi. Vatan’ın hiçbir suçu yok. Teyzemin bitmeyen bir Vatan aşkı vardı. Teyze ‘saçmalama’ derdim. ‘Karısını boşayacak benimle evlenecek’ derdi. Neden böyle oldu hiç bilmiyorum” dedi.

Şaşmaz’ın dayısı Mete Yılmaz da, “İddialarla ilgili bir şey söylemiyoruz. Basın aşırı derecede çarpıttı. Gerçek ortaya çıktı. Vatan öyle birisi değil. Diğer tarafın yeğeni de kendi teyzesi hakkında yorum yaptı. Ona da teşekkür ediyoruz. Vatan’ın nasıl biri olduğu ortaya çıktı. Daha da çıkacak. Tuzağa düşürülmüş bir durum” diye konuştu.

Cenaze bugün kaldırılacak
Yapımcı ve menajer Polat Yağcı, Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla cenazeye ilişkin bilgi verdi. Yağcı, şu paylaşımda bulundu:

“Sevgili Vatan Şaşmaz’ın cenazesi, 29 Ağustos Salı günü öğlen namazına müteakiben Güzeltepe Birlik Camii’nde (Nato Yolu Ata 2 Sitesi Karşısı Çengelköy/Üsküdar) sonrasında Çengelköy Mezarlığı’na defnedilecektir.”

Öte yandan olaya ilişkin Filiz Aker'in bir arkadaşının gözaltına alındığı bildirildi.