Galatasaray’ın liderliğinde 8 haftayı geride bırakan Süper Lig’de atılan 192 golün 133’ünü yabancı oyuncular kaydederken, 56 gol ise yerli oyunculardan geldi

Süper Lig’de 192 golün 133’ü yabancılardan

Süper Lig'de ilk 8 haftada Galatasaray ön plana çıktı. İç sahada en etkili takım olan lig lideri sarı kırmızılılar aynı zamanda en fazla farklı oyunculardan gol katkısı alan ve en fazla yerli oyuncusu gol atan da ekip konumunda yer aldı. Fenerbahçe'nin tüm gollerinin yabancılardan gelmesi ise dikkat çekti.

Ligde atılan 192 golün 133'ünü ise yabancılar kaydetti. 56 gol ise yerli oyunculardan geldi. Geride kalan 3 golde ise oyuncular kendi kalesine gol atma şanssızlığını yaşadı.

En golcüler

En fazla gol atan ekipler 17 golle Kasımpaşa ve Trabzonspor olurken, en az gol atan takımı 5 golle Bursaspor oldu. Kalesinde en az gol gören takım 4 golle Medipol Başakşehir, en fazla gol gören takım da 15 golle Kasımpaşa ve Demir Grup Sivasspor oldu. Kasımpaşa 5, Trabzonspor ise 8 oyuncusundan gol katkısı aldı.

En golcü yerliler

9 farklı oyuncusundan gol katkısı alan Galatasaray ise bu alanda en fazla gol kaydeden oyuncusu bulunan ekip oldu. Sarı kırmızılılar geride kalan haftalarda 16 kez gol sevinci yaşarken bu gollerin de 8’ini yerli oyuncular kaydetti. Böylelikle Galatasaray, ligde en fazla yerli oyuncularından gol bulan ekip oldu.

6 gol yabancılardan

Tüm gollerini yabancı oyuncuları kaydeden tek takım ise Fenerbahçe. Atılan 6 golün tamamı yabancılardan geldi. Fenerbahçe’de bu süreçte Ayew (2), Eljif Elmas (1), Slimani (1) ve takımdan ayrılan Giuliano (1) ile Josef de Souza (1) gol sevinci yaşadı.

Sahasında başarılı

Sahasındaki 4 maçı da kazanan Galatasaray, iç saha performansına göre en başarılı takım. Diğer 17 takım ise sahasında oynadığı maçlarda en az 1 maçta olmak üzere puanlar kaybetti. Galatasaray evinde 12 gol atarken Trabzonspor ile iç sahada en çok gol atan takım oldu. Yediği 1 golle de Bursaspor ile sahasında en az gol gören takım gören takım. Evinde en başarısız takım ise 3 puan ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor.

Deplasmanda Konyaspor

Dış sahada 7 puanla en fazla puan toplayan Atiker Konyaspor. Dış sahada en başarısız takım ise Akhisarspor. Akigolar, ligde bu sezon çıktığı 4 dış saha maçında da sahadan yenilgiyle ayrıldı. Bu Akhisarspor’un en kötü deplasman başlangıçlarından biri oldu.

En farklı galibiyet

En gollü maç ise Evkur Yeni Malatyaspor - Demir Grup Sivasspor mücadelesi oldu. Mücadele 4-4’lük eşitlik ile sona ererken maçta 8 gol görüldü. En farklı galibiyet ise Aytemiz Alanyaspor'u 6-0 yenen Galatasaray'dan geldi.

Ligde şu ana dek oynanan 72 maçın yalnızca 5’inde gol sesi çıkmadı. Ligin ilk haftasında ise 29 gol görülürken böylelikle ilk hafta şu ana kadar en fazla golün kaydedildiği hafta oldu.

*****

Mbaye krallık koltuğunda

En fazla yabancı oyuncusu gol atan takım Kasımpaşa. İstanbul ekibinin 17 golünün 16’sını yabancı oyuncular kaydetti. Kasımpaşa’da forma giyen Diagne Mbaye ise attığı 8 golle gol krallığında zirvede. Mbaye’yi ise 5’er golle Trabzonspor’dan Hugo Rodallega, Atiker Konyaspor’dan Mustapha Yatabare ve Göztepe’den Yasin Öztekin izliyor.