Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği arasındaki 2023-2024 sezonuyla ilgili görüşmelerde yabancı sınırının kalkması yönünde ortak görüş ortaya çıktı. Tek karşı çıkan takımın Gaziantep olduğu öne sürüldü.

Süper lig kulüplerinin federasyondan talebi: Sınırsız yabancı
Fotoğraf: DHA

Spor Servisi

Süper Lig'de şampiyonluk yarışında zirve için çekişen Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın arasındaki mücadele tüm hızıyla sürerken, Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği arasındaki yabancı sınırıyla ilgili görüşmede devam ediyor. Görüşmelerde 2023-2024 sezonundan itibaren 8+3 kuralının kaldırılması bekleniyor.

Süper Lig'de 2023-2024 sezonundan itibaren yabancı kuralının yeniden belirlenmesi için yapılan görüşmelerde son varılan nokta ise yabancı sınırının kalkması yönünde. Bu karara karşı çıkan tek kulüp ise Gaziantep. Kulüpler Birliği'nin sınırsız yabancı konusundaki ortak görüşünü yorumlayan futbol çevreleri, Türkiye futbolunda yerli oyuncuların önüne yeni bir set daha çekildiğinde ortaklaşıyor. Bugün bile ilk 11'e girmekte zorlanan yerli oyuncuların bu karar sonrasında Süper Lig takımlarının kadrolarında sayılarının daha da azalacağı öne sürülüyor.

Yabancı sınırının kalkması yönünde yapılan toplantılarla ilgili detayları açıklayan spor yazarı Attila Gökçe köşesinde şu bilgilere yer verdi: "TFF ile Kulüpler Birliği yabancı oyunculara tümüyle serbestlik tanınmasını tartışıyorlar. Hemen hemen tüm kulüpler ortak bir görüşle sınırlamanın kalkmasını önerirken sadece Gaziantep FK öneriye karşı çıkmış." TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçen günlerde yabancı oyuncu sayısıyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Büyükekşi, "Yabancı oyuncu sayısına bu ay sonuna kadar karar vereceğiz. Yabancı sayısını müzakere ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.