2008 yılından bu yana, sürdürülebilirlik kavramı ve birbiriyle etkileşim içinde olan sistematik sorunlara değinen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali sona erdi. 22 Kasım tarihinde İstanbul’da başlayan festivalde, 15’inci yılda da belgesellerle küresel sorunlar, bu sorunlarla mücadele eden, yaratıcı çözümler üreten kişi ve topluluklar ele alındı.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali sona erdi

Haber Merkezi

Festival, Son Turist filminin gösterimi ve filmin ardından bir festival takipçisinin organizasyonu ile filmler üzerine çevrimiçi söyleşi ile son buldu.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'nin (SYFF) bu yılki programında tarım, gıda, tasarım, iklim aktivizmi, sorumlu/eko turizm, eğitim ve sistem düşüncesi, permakültür, iklim ve çevre davaları gibi konularda çalışan kişileri izleyicilerle buluşturarak etkileşim yaratan etkinliklere yer verildi.

Pera Müzesi’nde Ovacık Köyünde Bir Gün Projesi, Döngü Kooperatifi, Change.org organizasyonu ile genç iklim aktivistleri, Buğday Derneği organizasyonu ile TaTuTa (Tarım Turizm Takas) projesi, yine Change.org organizasyonu ile iklim davaları üzerine söyleşiler yer aldı.

Hope Alkazar’da ise Ek Biç Ye İç ve Onaranlar Kulübü tarafından iki katılımcı atölye çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca Devridaim Enstitüsü, Sistem Düşüncesi Derneği ve Youth for Climate Türkiye organizasyonu ile genç iklim aktivistleri yer alarak paylaşımda bulundu.

Çevrimiçi gösterimlerdeki yan etkinlik programında ise Etrafla.com, İstanbul Permakultur Kolektifi ve Slowfood Balkon Bahçeleri Birliği, Permakültür Afet Grubu, İklim Değişmeden Değiş Platformu, Atölye Deneme Sanat ve Ekoloji Derneği ve Döngü Kooperatifi yer aldı.

SYFF, bu sene de yarattığı etkiyi anlamak amacıyla sosyal etki anketi yaptı. Festivalin aynî destekçilerinden Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı tarafından değerlendirilen SYFF anket sonuçları bir sosyal etki raporu ile açıklanacak.