ANF'nin haberine göre, SDP Üyesi Ali Deniz Kılıç ve arkadaşları, tutuklu bulundukları Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nden Kandıra 2 Nolu F Tipi Cezaevi'ne nakledildi. Kılıç, nakil sırasında yaşadıklarını  bir mektupla bildirdi. Mektupta şöyle denildi:
"4 Şubat sabahı, saat  08:00'daki sayımdan hemen sonra hücremize giren 15-20 gardiyan tarafından sorgusuz-sualsiz, yerlerde sürüklenerek, darp ve hakaretlere maruz kalarak ring araçlarına doldurulduk. Daha sonra saatlerce bu araçlarda bekletilmemiz ve yine saatlerce süren bir yolculuğun ardından, sürgün edildiğimiz yerin Kandıra 2 Nolu F tipi olduğunu öğrenebildik."
‘KAMERASIZ HÜCRELERE ATILDIK’
Kılıç, Tekirdağ F Tipindeki kötü muamelenin Kandıra F Tipinde de devam ettiğini, burada da  topluca kamerasız bir hücreye kapatıldıklarını şöyle anlattı: "Daha sonra buradan tek tek çıkarılıp yine kamarasız olan küçük bir bölmeye atılarak, orada hazır bekleyen robokop elbiseli gardiyanlar tarafından ince arama adı altında ameliyat eldivenleri ile ağızlarımız kapatılarak darp edildik. Hangi ince hesabın ürünüdür ki bu yaşananların ardından revir talebinde bulunmamıza rağmen, bugün üçüncü gündür, hala revire çıkartılmadık. Bu yaşananlar, yakın zamanda hapishanelerde işkence edilerek katledilen Engin Ceber olayından ders çıkarmayan zihniyetin hâlâ faal olduğunu kanıtıdır."