Sürgünler sosyal cinayettir

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), demiryollarında yaşanan sürgünlere karşı dün bir kez daha TCDD önünde eylemdeydi. Ankara Gar önünde bir araya gelen BTS üyeleri, buradan TCDD Genel Müdürlüğü'ne yürüdü. Bir saatlik oturma eyleminin ardından açıklama yapan BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, bir BTS üyesinin daha sürgün edildiğini açıkladı.

TCDD Genel Müdürü'nün kendilerine randevu vermemesi üzerine 2 Haziran’da Ankara’ya yürüyüş başlattıklarını hatırlatan Bektaş, 4 Haziran'da TCDD binası önünde yapılan açıklama sonrası müdürün kendilerine randevu verdiğini, ancak görüşmeye gelmediğini söyledi. Bektaş, “Devlet sözüne güvendik ama kandırıldık” dedi. TCDD yönetimine seslenen Bektaş, “İnsanlara zulmederek bir başarı elde edemezsiniz. Sürgünler bitene kadar, liyakatsiz atamalar durdurulana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

BEKO: SUÇ İŞLİYORSUNUZ

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise “Böyle bir süreçte 31 kişinin sürgüne gönderilmesini lanetliyorum. Salgın döneminde aileleri sürgün ile dağıtmak, parçalamak hangi akla gelir? Bu bir sosyal cinayettir” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ile görüşmek için randevu almak isteyen BTS üyelerine, genel müdürün şehir dışında olduğu ve görüşmenin olmayacağı bilgisi verildi.