Ankara İl Emniyet Müdürlüğü uyarmış: IŞİD’çileri takip edin, Esad yanlılarına ya da diğer cihatçılara yönelik eylem yapabilirler!

Suriye’deki savaş Türkiye’ye taşınmış

ERK ACARER / erkacarer@birgun.net

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nün, İstihbarat Daire Başkanlığına ve Urfa İstihbarat Şube müdürlüklerine dağıtılmasını istediği 11.01.2015 tarihli yazı, Türkiye’nin nereye doğru sürüklendiğini net bir şekilde gösteriyor. İletilen bilgiden, Suriye’deki iç karışıklığın, cihatçı gruplara üzerinde Türkiye’ye uzanacağı anlaşılıyor.

Türkiye’ye girdiği belirtilen IŞİD militanlarının hem Urfa’daki Geçici Suriye Hükümetine hem de Urfa’daki ÖSO militanlarının evlerine yönelik eylem yapılacağı söyleniyor. Dağıtımı yapılması istenen gizli evrakta yazanlar şöyle: “İlgili yazı ile uluslararası terörist faaliyetlerinin tespit ve deşifresi amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında İltisaklı (IV) Kurumu’ndan ‘IŞİD mensupları tarafından Suriye Geçici Hükümeti’nin Şanlıurfa Ofisine yönelik olarak 10.01.2015 günü veya takip eden birkaç gün içerisinde el bombası kullanılarak eylem planlandığı, söz konusu eylemi gerçekleştirecek, şahıslar içerisinde Suriye/Haseki/Guveyran asıllı İstanbul’dan Şanlıurfa’ya intikal eden/edecek A.H.’nin bulunduğu şekilde bilgiler intikal ettiği...”

Her sakallı IŞİD değildir çünkü sakalları kesmişler

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ilgili yazıda, Türkiye’ye giren 14 IŞİD’çinin ÖSO hücrelerine yönelik eylem yapacağını da belirtiyor. BirGün’ün edindiği evrakta konuyla ilgili olarak şu bilgiler yer alıyor: “Güvenilir kaynaklardan IŞİD içerisinde faaliyet gösteren (14) şahsın sakallarını keserek Suriye Tel Abyad bölgesinden Şanlıurfa’ya ya da bölge illerindeki özellikle Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) mensup şahıslara ve adreslerine yönelik eylem gerçekleştirebilecekleri şeklinde bilgiler elde edildiği bildirilerek belirtilen hususların, yürütülen çalışmalar da göz önünde bulundurularak kaydedilecek gelişmelerden bilgi verilmesi istenmiştir.

Ülke cihatçı cenneti olmuş, kim yataklık etti?

Belgedeki detaylardan IŞİD’çilerin Türkiye’deki rahatlıkları da dikkat çekiyor. IŞİD’çilerin sınırdan kaçak olarak rahatça geçtikleri görülüyor. Yabancılar Şube Müdürlüğü’de kendilerine ait bir kayıt bulunmuyor. Elbette yasal yollarla girmiş olmaları ve kayıt tutulmasının ihmali de olası! İlgili belgedeki satırlar, konuyu açıkça anlatıyor: “Konu ile ilgili yapılan çalışmalarda, A.H. isimli şahsın, Ankara’da otel, konaklama, yolcu giriş-çıkış kaydı ve Yabancılar Şube Müdürlüğünce hakkında işlem yapıldığına dair herhangi kayda rastlanmadığı şeklinde bilgiler elde edilmiştir.”