Sürmene yangını sonrası sosyal medya Erdoğan'ın videosunu paylaşıyor

Trabzon Sürmene’de 20 hektarlık orman alanının kül olmasının ardından sosyal medyada alanın yapılaşmaya açılacağı iddia edildi. Birçok kişi de yangının çıkmasının ardında şüpheler olduğunu belirterek duruma tepki gösterdi.

Sosyal medya kullanıcıları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar Emiri ile birlikte Trabzon'daki stad açılışından önce Rize ve Trabzon üzerinde helikopterle gezintisini hatırlattı.

Bu iddiaların ardından Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Twitter'dan açıklama yaparak "Yanan orman sahalarını 1 yıl içerisinde ağaçlandırıyoruz. Yanan alanlar kati surette başka maksatla tahsis edilemez. Hükümetimiz döneminde yanan bir metrekare dahi orman alanı başka bir maksatla tahsis edilmemiştir ve aynı yıl ağaçlandırılmıştır" ifadelerini kullandı.

Ancak bu sözler tepkileri dindirmeye yetmedi. Twitter kullanıcıları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trabzon'daki stad açılışında söylediği sözleri anımsattı. Erdoğan paylaşılan videoda Katar emirinin Trabzon'un dağlarına oteller ve kayak tesisleri yapmak istediğini açıklamıştı.