Suruç için adalet talebi
Fotoğraf: MA

Haber Merkezi

Suruç Aileleri İnisiyatifi, katledilen 33 kişi için gerçekleştirdikleri eylemin 93’üncü ayında adalet taleplerini yineledi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde bulunan Amara Kültür Merkezi’nde toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi gençlere yönelik IŞİD’in canlı bomba saldırısı sonucu 33 kişi katledildi. Suruç Aileleri İnisiyatifi, her ay düzenledikleri eylemin 93’üncü ayında da Kadıköy’de bulunan Halitağa Caddesi’nde bir araya geldi.

Eylemde, “Kalplerimiz adalet için atsın” yazılı pankartın yanı sıra katliamda yaşamını yitiren gençlerin fotoğraflarının yer aldığı dövizler taşındı. Basın açıklamasını Suruç yaralısı Koray Türkay yaptı. Türkay, "Sadece Suruç katliamı değil bu topraklarda başta IŞİD terör örgütünün yaptığı katliamlar olmak üzere adalet mücadelesine konu olan bütün adaletsizlikler için de adalet aramaya devam ediyoruz. Tekil olarak kabul edilen her patlama birkaç kişi üzerine yıkılarak gerçek sorumlular yargı önünden kaçırıldı. Bu davalarda katliamı yapan tetikçiler kadar onlara yardım edenler ve yargılanmalarına engel olanlar da suçludur. Katliam davasının başından beri söylediğimizi bir kez daha tekrar ediyoruz. IŞİD terör örgütünün Türkiye’de yaptığı katliamlar için açılan davalar birleştirilmeli ve aralarındaki bağlantı açığa çıkarılmalıdır" ifadelerini kullandı.