Suruç Katliamı’nın 6’ncı yılı etkinlikleri kapsamında Kadıköy’de adalet zinciri oluşturuldu. Açıklamada, “Suruç’un hesabını soracağız” denildi.

Suruç için adalet zinciri oluşturuldu

HABER MERKEZİ

Suruç Katliamı’nın 6’ncı yıldönümü için Kadıköy İskele Meydanı’nda adalet zinciri oluşturuldu. IŞİD tarafından 20 Temmuz 2015’te gerçekleştirilen ve 33 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç Katliamı’nın 6’ncı yılında yapılacak etkinliklere çağrı yapıldı. Eylemde saygı duruşunun ardından Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren 33 düş yolcusunun isimleri okunarak “Burada” denildi.

Kadıköy’de 20 Temmuz’da yapılacak eyleme çağrı yapılan açıklamada, “33 arkadaşımız bulunduğu her yerde umudu taşıyanlardan, kavgayı göğüsleyenlerdendi. Üniversitelerde geleceksizleştirilen gençlerin, emeği sömürülen işçilerin, erkek şiddetine maruz kalan kadınların, nefretle katledilen LGBTİ+’ların, yaşam alanı talan edilen köylülerin, düşmanlaştırılan halkların safında mücadeleyi yükseltenlerdendi onlar” ifadeleri kullanıldı.

Suruç Katliamı davasının hâlâ sürdüğü hatırlatılan açıklamada, “Öfkemiz büyüyor, çünkü Suruç Katliamı’nın ardından başlayan davada mahkeme ‘Orada bulunanların yüzde 50 kusurlu’ olduğuna karar verirken katiller yargılanmıyor. Öfkemiz büyüyor, çünkü her eylemimize saldıran devlet Kobane’ye gitmek için yola çıkan ve Suruç için adalet mücadelesini büyüten Okan’ı ve Uğur’u yargılamaya; düzenlediği operasyonlarla devrimcilerin iradesini teslim almaya çalışıyor. Öfkemiz büyüyor ve büyüyecek! Her geçen gün devletin içinde çürümenin ortaya çıktığını görüyoruz.”

“Suruç için adalet demek, coğrafyadaki adaletsizliklerin her biri için ‘Adalet’ demektir” denen açıklamada, şunlar aktarıldı: “Her yıl olduğu gibi, bu yıl da 20 Temmuz’da, Suruç Katliamı’nın 6. yılında; büyüyen öfkemizle, cesaretimizle katillerin üzerine yürüyeceğiz, hesap soracağız. 33 arkadaşımızı sokaklarda mücadelemizle yaşatmayı sürdüreceğiz. Herkesi 20 Temmuz günü Kadıköy’e kavgayı büyütmeye çağırıyoruz.”
Haber Merkezi