Asker ve polisler, Kobanê’den geri dönmeye çalışan binlerce kişiye, iki tarafı mayınlı bölgede gaz bombaları ile saldırdı

Suruç sınırında asker ve polis Kobanê'den dönenlere saldırdı!

Kobanê'de 3 cephede çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yönelen binlerce kişi, "Bijî Berxwedana Kobanê" sloganlarıyla sınır kapısından Kobanê'ye geçti.

Güncelleme 17.00 - Kobanê'yi savunmak için Mürşit Pınar Sınar Kapısı'nda bekleyen binlerce kişiye asker ve polisler tarafından saldırıldı. Gaz bombası ve tazyikli su ile saldıran polisler, sınırın Kobanê tarafından bulunan halka da gaz bombası attı.

IŞİD saldırılarına karşı Kobanê'yi savunmak için Mürşitpınar Sınır Kapısı'na dayanan halka asker ve polis gaz bombası ve tazyikli su ile saldırdı.. Sınır kapısının her iki yakasına da gaz bombası atan asker ve polis, özelikle Rojava tarafına yoğun saldırıyor. Sınırın her iki yakasını gaz bombasının dumanı kaplarken, gençler de polis ve askere taşlarla karşılık veriyor. Polis ve asker, kadın, çocuk, yaşlı, engelli ayırt etmeden hedef alarak saldırıda bulundu. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, halka karşı saldırı devam ediyor.

Sınırdan Türkiye tarafına geçmelerine izin verilmeyen binlerce kişi sınırın dışında bekletiliyor.



IŞİD YİNE VURDU!
Çatışmaların kesintisiz sürdüğü Kobanê'nin Siftek köyünün tam karşısında bulunan Suruç'un Siwêdê köyünde direniş nöbeti tutan yurttaşların üzerine IŞİD tarafından ateş açılmaya devam ediliyor. Öğle saatlerinde yurttaşların mevzilendiği noktaları top ve mermilerle vuran IŞİD militanları, saat 15.10 sularında yeniden kitlenin protestolarının yoğunluk kazandığı yerlere ateş açtı.

ASKER SEYREDİYOR
Sınırda konuşlanan askerlerin, IŞİD'in saldırısı esnasında durumu izlemekle yetinmesi dikkat çekti. Askerler sabah öğlen saatlerinde yapılan ilk saldırıyı da izlemekle yetinmişti.

 

DİHA

***

BİNLER KOBANE'YE GEÇTİ!

Çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınında sınırı aşan binlerce kişi, Kobanê'ye geçti. Nöbet eylemcileri Kobanê halkı ve YPG'liler tarafından karşılandı. 

BİNLER KOBANE'DE! (FOTOĞRAF GALERİSİ)

HDP, ÖDP, EMEP, SDP, ESP, SYKP, DİP, Kaldıraç, Alınteri, Halkevleri, birçok sivil toplum örgütü ve çeşitli kentlerden gelen yaşlı, genç, kadın binlerce kişi Mürşitpınar sınır kapısı ile Etmanik köyü yakınındaki mayınlı araziden sınır tellerini kaldırarak Kobanê'ye geçiş yaptı.

Binlerce kişi Kobanê sınırları içinde halk ve YPG/YPJ gerillaları tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı.

"Bijî Berxwedana Kobanê" sloganlarının yükseldiği buluşmada, Kobanê direnişinde yaşamını yitiren YPG'liler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak marşlar okundu.

ANF