Suruç’ta katledilenlerin eşyaları Kobanê’ye gönderildi

Suruç Aileleri İnsiyatifi, Suruç Katliamı’nın 100. gününde Kadıköy Belediyesi önünde bir araya geldi. Aileler katledilen 33 SGDF’linin eşyalarını Kobanê’ye gönderdi.

ETHA’nın haberine göre, Suruç Aileleri İnisiyatifi, katliamın 100. gününde katledilen 33 gencin eşyalarının Kobanê’ye gönderilmesi amacıyla Kadıköy Belediyesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını katliamda hayatını kaybeden Hatice Ezgi Sadet’in kardeşi SGDF eşbaşkanı Özgen Sadet yaptı. Sadet, “100 gün önce çantalarında kitapları, şekerleri, umutları, düşleriyle canlarımızı buradan uğurladık. 100 gün önce buradan çıktıkları yolculukları yarım bırakıldı. Şimdi onların emanetlerini ve anılarını, onların gidemediği ama uğrunda ölümsüzleştikleri güneşin topraklarına gönderiyoruz” dedi.

‘KOBANÊ SANA YİNE GELİRİZ'
Sadet, acılarının daha büyük, öfkelerinin daha derin ve gözyaşlarının tüm kaybettikleri için olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Türkiye toplumunu katliamların yaşanmaması adına barış, kardeşlik ve özgürlük çığlığını büyütmeye ve halklar arasında köprüleri inşa etmeye çağırıyoruz. 100 gün değil, 100 yıl geçse onları unutmayacağımız, katilleri affetmeyeceğimiz bilinsin. Kobanê sana yine geliriz!”