Suruç’ta yitirilenleri anan öğrenciye soruşturma

HABER MERKEZİ

Adana’da, Urfa’nın Suruç ilçesinde IŞİD’in gerçekleştirdiği bombalı saldırıda yaşamını yitiren 33 kişi için 19 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen anmada gözaltına alınan öğrenci hakkında üniversite yönetimi tarafından soruşturma başlatıldı. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin anılmak istendiği etkinlikte darp edilerek gözaltına alınan Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi öğrencisi Ulaşcan Taylan Arguç hakkında üniversite yönetimi tarafından disiplin soruşturması açıldı.

GÖZALTINA ALINMIŞLARDI

Adana’da Suruç Katliamı’nda yitirilen 33 kişi için düzenlenen anmaya polis müdahale etti. Müdahale sırasında 19 kişi darp edilerek gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri savcılık tarafından serbest bırakılan 19 kişi hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etme’ iddiasıyla soruşturma başlattı. Hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etme’ suçlamasıyla soruşturma başlatılanlardan biri olan öğrenci Ulaşcan Taylan Arguç’a bu kez üniversite yönetimi tarafından soruşturma açıldı.

Ankara Üniversitesi yönetimi, Arguç’un 3 Eylül’e kadar savunmasını vermesini istedi.

Üniversite öğrencisi Arguç, gençlerin akademiden silinmek istendiğini söyledi. Söz konusu baskıları tanımadığını aktaran Arguç, şu ifadeleri kullandı: “Devlet, emniyet ve dekanlık işbirliği ile Suruç Katliamı’nı unutmayan ve onun dinamizmini yaşatan gençliği baskı altına alamıyor. Gençliğin alanlardaki sesini bastıramayan faşizm, gözaltı, tutuklama ve saldırıları yeterli gelmeyince gençliği akademiden silmeye çalışmaktadır.”