Susurluk Davası" hükümlülerinden eski polis memuru Ziya Bandır-malıoğlu'nun da sanıkları arasında yer aldığı çete davası duruşması sırasında gözaltına alınan 5 kişiden...

Susurluk Davası" hükümlülerinden eski polis memuru Ziya Bandır-malıoğlu"nun da sanıkları arasında yer aldığı çete davası duruşması sırasında gözaltına alınan 5 kişiden "Susurluk Davası" hükümlülerinden olan eski polis memuru Ayhan Akça, Ali Şahin Ceylan ve Mahmut İbrahimiye önceki gün tutuklandı. 2 kişi ise serbest bırakıldı. Bu kişilerin "Oflu İsmail" olarak bilinen İsmail Hacısüleymanoğlu"nun tutuklanmasıyla sonuçlanan soruşturma kapsamında tutuklandıkları öğrenildi.

"Çetele" adı verilen operasyonda 33 kişi gözaltına alındı. Bu arada tanınmış işadamı Ergun Gürsoy"un 30 yıla mahkum olmuş cinayet zanlısını hapisten kurtarmak için hakimlere tavassutta bulunduğu dinlenen telefonlardan polis tutanaklarına geçti.

Mahkeme kararı ile yapılan dinlemelerde Gürsoy"un, Oflu İsmail"in iade-i muhakeme talebiyle yeniden yargılanacağı İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi"nde görevli bir hakime tahliye ricasında bulunduğunun kayda alındığı iddia ediliyor. Savcı Kadir Altmışık"a ifade veren Gürsoy"un suçlamaları reddettiği ifade edildi.

Emniyet yetkililerikumarhane işleten kişilerin tıpkı Ömer Lütfü Topal cinayeti öncesinde olduğu gibi eski özel harekatçılardan yardım isteyip "haraç istediği için" Oflu İsmail"e karşı korunmak istediklerini belirtti.

SUSURLUKÇULAR SUSTU
Eski polis Ziya Bandırmalıoğlu"nın davasını takip etmek için geldikleri Beşiktaş"taki Ağır Ceza mahkeme binası önünde gözaltına alınan 2"si özel harekâtçı, 1 uzman çavuşluktan ayrılma 5 kişinin polisteki sorgusu tamamlandı. Zanlıların poliste susma hakkını kullandıkları bildirildi.

KUMARCIYI KORUDULAR
İsmail Hacısüleymanoğlu ve adamları polisin operasyonu ile yakalanıp cezaevine gönderilmişti. Bu operasyonla ilgili soruşturmayı yürüten polis Oflu İsmail ile Ayhan Akça"nın ilişkisini belirledi. İddiaya göre geçen yıl Oflu İsmail kumarhane işleten Mahmut İ. "den haraç istedi. Oflu İsmail"e haraç vermek istemeyen İran asıllı Mahmut İ., cezaevinde olan Ziya Bandırmalıoğlu"nu ziyeret ederek bu konuda kendisinden yardım istedi. Bandırmalıoğlu ise kendisinden yardım isteyen Mahmut İ."yi Ayhan Akça"ya yönlendirdi. Cinayetten 30 yıl hapis sezası alan

Oflu İsmail"i tahliye ettirmek için memleketlisi olan hakimi arayıp tavassutta bulunan Galatasaray"ın eski As Başkanı Ergun Gürsoy da bu arada savcıya ifade verdi. Bütün bunlar olurken, ülkedeki siyasi süreçleri provoke eden güçlerin sık sık Özel Harekatçılar"dan bahsetmesi çoğu suç örgütlerine eklemlenmiş bu kişilerin daha çok ortalıkta olmasına yol açıyor. Bir süre önce de Güneydoğu"daki çatışmalarda sakatlanmış eski askerlerin de oluşturduğu takımların yer aldığı Ampute Futbol Şampiyonasında Mehmet Ağar ve Korkut Eken beraber poz vermişlerdi.

Telefon kayıtlarından
Ergun Gürsoy"dan Başar Hacısüleymanoğlu"na: E.G.: Ne alemdesiniz? B.H: Ankara"ya gittik, Şenol abiyle dosyaları çıkarttık beklemedeyiz. B.Hacısüleymanoğlu"ndan EGürsoy"a: B.H: Abi dosyayı getirttim. Her şeyi hallettim. İşte şu anda hakimin... E.G: Normal normal mahkeme ne zaman?

B.H: Ayın 13"ünde abi E.G: "Yarın demek. Ben şimdi bugün ararım merak etme" E. Gürsoy"dan B. Hacısüleymanoğlu"na: E.G: Tamam konuştum. İnşallah olacak. Kimseye de bir şey deme. Hemşehrilik var. Aslan gibi bir oğlandır. B. Hacısüleymanoğlu"nun E. Gürsoy"a teşekkür mesajı "Değerli ağabeyim müjdeli haberi vermek istedim. Mahkeme babamın tahliyesine karar verdi. Göstermiş olduğun ilgi ve alakadan dolayı sonsuz teşekkür ederim. Ellerinden öpüyorum. Başar Hacısüleymanoğlu ile Ergun Gürsoy arasındaki görüşme ise 16 Nisan 2007 tarihinde Başar"ın telefonuyla Ergun Gürsoy"u Oflu İsmail aradığı İ.H: "Çok sağol teşekkür ediyorum" dediği belirtiliyor.

BİRGÜN