AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlim Yayma Cemiyeti ve Kızılay yönetiminde yer alan AKP Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Uçan’ı, Çevre Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne atadı.

Tabiat varlıklarını AKP’li koruyacak

BirGün ANKARA

Tek bir imza ile kamu çalışma düzeninde çok sayıda değişikliğe imza atan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak 15 ayrı atama ve görevden alma kararına imza attı. Erdoğan’ın atadığı isimler arasında AKP’li belediye başkan adayı ve gerici cemiyet yöneticisi de yer aldı.

Erdoğan, çok sayıda bakanlıkta önemli atama kararlarına imza attı. Görevlere getirilen isimlerden ilki, İlim Yayma Cemiyeti Sultanbeyli Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Şube Başkan Yardımcılığı, Türk Kızılayı Sultanbeyli Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Şube Başkan Vekilliği, Anadolu Gençlik Derneği Sultanbeyli Şubesi Üyeliği ve Mütevelli Heyet Üyeliği ile benzeri birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görev yapan Hacı Abdullah Uçan oldu. AKP Sultanbeyli Belediye Başkan adayı da olan Uçan, Çevre Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğüne atandı.

Erdoğan, Isparta’da günler süren elektrik kesintilerinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda da kritik bir görevden alma kararına imza attı. Enerji İşleri Genel Müdürü Murat Zekeriya Aydın görevden alındı.

Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Başmüfettişliğine, Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk atandı. Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişi Durdu Mehmet Çakıroğlu ise görevden alındı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğüne, Cengiz Yıldırım atandı. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına ve Yönetim Kurulu Üyeliğine Mustafa Mert Ayaz getirildi.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE DEĞİŞİM

Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar görevden alınarak yerine Candemir Zoroğlu, Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne de Elif Belkıs Baştürk getirildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren ile Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Çolak, görevlerinden alındı. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız görevden alınırken, yerine Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı atandı. Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de Enver Kıvanç atandı.

TARIM BAKANLIĞI'NDA KRİTİK ATAMALAR

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığına Maruf Aras getirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu ile Tunceli İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Kaya görevlerinden alındı. Tarım ve Orman Bakanlığı Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne Mehmet Gün getirildi. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü yönetim kurulu üyeliklerine Cihan Soyalp ve Aylin Çağlayan Özcan atandı. Ticaret Bakanlığı İzmir Ticaret İl Müdürü Şahin Ersü görevden alındı. Rekabet Kurulu İkinci Başkanlığına Ahmet Algan, üyeliğine ise Berat Uzun atandı.