Papa Franciscus, taburcu olduktan sonra Vatikan'da Aziz Petrus Meydanı'na bakan çalışma ofisinin penceresinden geleneksel Angelus Duası'nı yaptı.

Kaynak: AA
Taburcu olan Papa, Angelus Duası yaptı
FOTOĞRAF: AA

Karnında kesiğe bağlı gelişen fıtık sebebiyle Roma'daki Gemelli Hastanesi'nde 7 Haziran'da yapılan operasyonun ardından taburcu olan Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Vatikan'da Aziz Petrus Meydanı'na bakan çalışma ofisinin penceresinden geleneksel Angelus Duası'nı yaptı.

YUNANİSTAN AÇIKLARINDA ÖLEN GÖÇMENLERİ ANDI

Katoliklerin ruhani lideri, pazar duasının son bölümünde ise Yunanistan'da 14 Haziran'da düzensiz göçmen teknesinin batmasına ilişkin faciaya değindi.

Papa, 20 Haziran tarihinin Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Mülteciler Günü olarak tanındığına işaret ederek, "Son günlerde Yunanistan açıklarında meydana gelen çok ciddi gemi kazasının kurbanlarını büyük bir üzüntü ve derin acıyla düşünüyorum. Göründüğü kadarıyla deniz sakinmiş. Hayatını kaybedenler için dualarımı yineliyorum. Bu tür trajedilerin önlenmesi için her zaman mümkün olan her şeyin yapılmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, İtalyan basınında çıkan bazı haberlerde de göçmen trajedisinin Yunanistan'ın açıkladığı şekilde yaşanmamış olabileceği ifade edildi.