Tacize karşı çıkan Bahadır Grammeşin yerdeyken bıçaklanmış!

İstanbul Kadıköy'de önceki gece kadınları taciz eden bir gruba karşı çıktığı için tacizciler ve kalabalık grubun saldırısı sırasında bıçaklanarak katledilen Bahadır Grammeşin'in öldürüldüğü olaya ilişkin MOBESE görüntüleri ortaya çıktı. Avukat Sema Özdemir'in aktardığına göre, başına aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Grammeşin, yere düştükten sonra da tacizciler tarafından bıçaklandı.

ÖDP ve Birleşik Haziran Hareketi üyesi olan 31 yaşındaki öğretmen Bahadır Grammeşin'in katledilmesine ilişkin olayda 9 kişi şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı. Avukatların ulaştığı MOBESE görüntülerinde bardan çıkan grubun ellerindeki demir sopalar, döner bıçağı ve ‘sallama’ tabir edilen bıçaklarla Grammeşin ve arkadaşlarına saldırdığı görülüyor. Olayda Grammeşin’in yanı sıra ikisi bıçakla olmak üzere dört kişi daha yaralandı.

Av. Sema Özdemir'in verdiği bilgiye göre, BirGün dostu Bahadır Grammeşin, askere gidecek arkadaşlarını uğurlamak için önceki gün Kadıköy'e geldi.

MOBESE GÖRÜNTÜLERİNE TAKILDI
Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, bir özel okulda zihinsel engelliler öğretmenliği yapan Grammeşin’in de aralarında bulunduğu 15 kişilik toplulukta yer alan bir grup kadın, bir başka grup tarafından sözlü tacize uğradı. Kadına karşı tacize sessiz kalmayan Grammeşin'in de arasında bulunduğu yurttaşlarla tacizciler arasında kavga çıktı. Bu ilk kavganın son bulmasının ardından Grammeşin ve arkadaşları Kadıköy Çarşısı’ndaki Surp Takavor Kilisesi önünde beklerken, Özdemir’in aktardığı MOBESE görüntülerine göre, ellerinde döner bıçağı, sallama ve demir çubuklar olduğu halde bardan çıkan diğer grup tarafından saldırıya uğradı.

Özdemir’in aktardığına göre, bir sallama darbesiyle ilkin başından yaralanan Grammeşin, yere düştükten sonra da bıçaklandı. Grammeşin’in yanı sıra arkadaşlarından 19 yaşındaki Çağrı Konca ve 22 yaşındaki Halil Bağrıyanık da bıçak darbeleriyle ağır yaralandı. Ayrıca iki arkadaşları da darp edildi.

Olayla ilgili olarak şuana dek 9 kişinin gözaltında olduğunu ifade eden Özdemir ilk başta tanık olarak ifadesi alınan bir dövmecinin de teşhis üzerine yakalandığını belirtti. Soruşturmanın halen devam ettiğini anlatan Özdemir, gözaltı süresinin uzatıldığını vurguladı.


'NUH KÖKLÜ GİBİ NEFRET CİNAYETİ'
Avukat Özdemir, “Bahadır arkadaşımızın ölümü, aynı gazeteci Nuh Köklü’nün öldürülmesinde olduğu gibi bir nefret cinayetidir. Darbelerle yere düşürüldükten sonra öldürme kastıyla bıçaklanmıştır. Bu da bize göre AKP ve Recep Tayyip Erdoğan’ın toplumu kutuplaştıran ve esnafı polisliğe soyunduran söylem ve davranışlarının sonucudur” dedi.

Grammeşin’in cenazesi bugün ÖDP Edirne İl Başkanlığı önünde saat 17.00'de yapılacak törenin ardından defnedilecek.

ÖDP ve Haziran üyesi Bahadır Grammeşin uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitirdi

Haziran'dan Bahadır Grammeşin için açıklama