AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef göstermesinin ardından tutuklanan ve önceki gün serbest bırakılan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım, daha önce böyle bir olay yaşamadığını söyledi: “Haklının yanında haksızın karşısındayım”

Tahliye edilen gençlik kolları başkanı BirGün’e konuştu

YAKUP DURMUŞ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP’liler tarafından hedef gösterilen CHP Adana Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım, tahliyesinin ardından ilk kez BirGün’e konuştu. Talihsiz bir olay yaşadığını söyleyen Yıldırım, “Sanki Vefa Destek Grubu’nu çalıştırmamaya yönelik bir durum yaşanmış gibi gösterildi. Bu konuda çok kırıldık çünkü biz Covid-19 salgını başladı başlayalı Yüreğir’de her mahallede her sokakta çalışma yaptık. 65 yaş üstü her vatandaşımızın ihtiyacını karşıladık, erzak kolileri götürdük. Olayın böyle bir duruma gelmesi bizim canımızı yaktı. Bizim gibi cumhuriyetçi ve halkçı gençler her zaman yapılan bu çalışmalara destek verir” dedi.

Kendisiyle ilgili iktidara yakın gazetelerde çıkan haberleri hatırlatan Yıldırım, “Ben ve ailemle ilgili daha önce buna benzer bir olay yaşanmadı. Olayın içyapısı araştırıldıktan sonra o haber kaynakları bunları vermeliydi. Haklının yanında haksızın karşısındayım” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

CHP Adana Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım, 14 Mayıs’ta Vefa Sosyal Destek Grubu mensuplarıyla yaşadığı tartışma ve AKP’liler ile Erdoğan’ın ‘PKK’ benzetmesinin ardından 16 Mayıs günü tutuklanmıştı. 17 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Yıldırım hakkındaki iddianamede hakaret suçlamasıyla 1 yıl, kamu görevlisine görevini yaptırmama iddiasıyla da 4 yıla kadar hapis cezası isteniyor.