Tahribatın en derinini İstanbul yaşıyor

Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesini ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberlerindeki heyetle birlikte dün sabah saatlerinde Malatya’dan Adıyaman’a hareket eden İmamoğlu, yol boyunca yerleşim noktalarında, vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılaştı, onlardan gelen farklı sorunları dinledi.

ENGEL OLMAK İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ

Malatya’ya 10 kilometre uzaklıktaki Haçova Köyü’nde İmamoğlu’nu karşılayan vatandaşlar, bölgelerinde açılmak istenen taş ve mermer ocaklarına karşı yürüttükleri mücadeleyi anlattı. Vatandaşlar sorunlarını, “Kayısı bahçelerimiz, üzüm bağlarımız olmasından dolayı hepimiz tepki gösteriyoruz. Ama bir türlü hükümete sesimizi duyuramıyoruz. Bundan dolayı sizlerden destek istiyoruz. Köyümüz; taş ocaklarına, mermer ocaklarına peşkeş çekilmesin. Toprağımız verimli. Arıcılık yapıyor, Malatya’nın en meşhur kayısısını burada yetiştiriyoruz” sözleriyle dile getirdi. Haçovalılara yanıt veren İBB Başkanı İmamoğlu, 26 Haziran’da temel atma töreni düzenleneceği açıklanan Kanal İstanbul Projesi’ne de değinerek şunları söyledi: “Doğa tahribatlarına karşı her yerde, bütün arkadaşlarımız mücadele veriyorlar. Biz de bu koruyucu duygunuza, gerçekten derin saygı duyuyoruz. Elimizden ne gelir, bilemeyiz; ama duyurulmasında, size katkı sunmayı elbette isteriz. İnşallah başarılı oluruz. Çünkü, malum bu tahribatın en derinini şu an İstanbul yaşıyor ve yaşamak üzere. Ona da engel olmak için mücadele veriyoruz biliyorsunuz. Memleketimizi Allah korusun diyelim.”

ŞANTİYE ALANI HER GEÇEN GÜN GENİŞLİYOR

Öte yandan, Kanal İstanbul için kurulan şantiye alanı her gün daha da genişletiliyor. 26 Haziran’da AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla temel atma töreni yapılması planlanan Kanal İstanbul’un şantiye alanında onlarca iş makinesi aynı anda çalışıyor.