‘Takas söz konusu değil’

Türkiye ile Yunanistan arasında kriz yaratan Edirne’de sınırı geçen iki askerin tutuklanmasının yarattığı gerilim devam ederken, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ herhangi bir takasın söz konusu olmadığını açıkladı.

Yozgat’ta Bakanlık Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı öncesinde gazetecilere açıklama yapan Bozdağ, “FETÖ mensuplarının iadesi karşılığında askerlerin koz olarak kullanıldığını’ iddiasına tepki gösterdi.

Bozdağ, şu ifadeleri kullandı; “Türkiye’de tutuklu bulunan Yunanistanlı askerlerle Yunanistan’da bulunan FETÖ’cü teröristlerle takası söz konusu değildir. Bunu biz defalarca söyledik. İster iade etsinler FETÖ’cü, darbeci teröristleri ister iade etmesinler; o konu ayrıdır, bu konu ayrıdır. Türkiye bağımsız bir devlettir, yargımız bağımsızdır ve hukuk kuralları içerisinde bu askerleri yargılaması devam edecektir. ”

‘Duble yol kaldırmaz’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Bekir Bozdağ’ın gündemindeydi. Bozdağ, “Maalesef her zaman olduğu gibi yalan söylemekte son vites yola devam ediyor. Bu gidişle çok feci bir kaza olacak. Bu kadar yalanı bu yollar da duble yollar da kaldırmaz, otoban da kaldırmaz, Türk milleti hiç kaldırmaz.” ifadelerini kullandı.

Bekir Bozdağ, CHP Lideri’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte ünlülerin Afrin’deki operasyona destek vermek amacıyla yaptığı sınır ziyaretine yönelik eleştirilerine de değindi.

‘Afrin ayarını bozdu’
Bozdağ, “Ülkenin Cumhurbaşkanı, ülkenin sanatçıları, ülkenin siyasetçileri, vatandaşlarımızın, TSK’nın elde ettiği büyük bir başarı karşısında sevinç duyması kadar doğal bir şey olamaz. Onlara teşekkür etmesi kadar doğal bir şey olamaz. Öyle gözüküyor ki, Afrin zaferi Kılıçdaroğlu’nun ayarını bozmuştur” dedi.

Şeker fabrikaları
Bozdağ, tepki çeken şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararına da değindi. “Özelleştirme, milletimizin de devletimizin de pancar üreticimizin de fabrikada çalışan işçilerimizin de yararınadır” diyen Bozdağ, “Şu anda işçilerin herhangi birisinin kaybı yok. Fabrikalar çalışmaya beş yıl süreyle devam edecek” ifadelerini kullandı.