Şunu hiç düşünmeden söyleyebilirim ki, önümüzdeki sezon Beko Basketbol Ligi her zamankinden daha renkli ve çekişmeli geçecek. Üst grupta yer alan takımların yaptıkları transfer çalışmalarını...

Şunu hiç düşünmeden söyleyebilirim ki, önümüzdeki sezon Beko Basketbol Ligi her zamankinden daha renkli ve çekişmeli geçecek. Üst grupta yer alan takımların yaptıkları transfer çalışmalarını incelediğimizde bunu çok rahat görebiliyoruz. Özellikle Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen, Türk Telekom, Galatasaray Cafe Crown ve Beşiktaş Cola Turka önümüzdeki sezon da hem Türkiye hem de Avrupa'da başarılı olabilmek için sağlam adımlarla ilerliyor. Bu takımlar kuracakları kaliteli kadrolarla Beko Basketbol Ligi'nde de rekabeti en üst düzeye çıkaracaklar. EuroLeague'de mücadele edecek F.bahçe Ülker ve Efes Pilsen önümüzdeki sezona her zamankinden farklı olarak yabancı antrenörlerle girecek. Efes Pilsen son yıllarda süregelen başarısızlığı durdurmak amacıyla Koç Oktay Mahmudi'nin görevine son vererek kapsamlı bir operasyona girişti. Takımın başına Avrupa'da başarılı olmuş Pini Gershon ekolünden yetişen Amerikalı koç David Blatt'ı getirerek önümüzdeki sezon Avrupa'da da iddialı olduklarını gösterdiler. Blatt'ın gelmesi ile takım yeniden şekillenmeye başladı. Takımda bazı oyuncularla yollar ayrıldı. Öncelikle Avrupa'da herkesin peşinde olduğu NBA patentli pivot Loren Woods transfer edildi. Woods'un pota altında Efes Pilsen'e çok büyük katkı sağlayacağı ve geçen sezon burada yaşadıkları sorunları azaltacağına kesin gözüyle bakıyorum. Efes Pilsen'de transfer çalışmaları çok büyük bir titizlikle devam ediyor. Seneye efsane Efes'i tekrar izleyeceğimizi şimdiden görür gibiyim.

Sezon sonunda takımı şampiyon yapan Aydın Örs'ün yerine herkesi şok eden bir kararla Bogdan Tanjeyiç'i getiren Fenerbahçe Ülker yönetimi çok riskli ve radikal bir değişikliğe imza attı. Sanırım yönetim içinde Tanjeviç'in Avrupa'da başarılı olacağına inananlar çoğunlukta. Yönetim başta Kaya Pekerve Ersan İlyasova olmak üzere yapacağı transferlerle seneye Avrupa'da ses getirecek bir takım kurmaya kararlı. Önümüzdeki yıl Fenerbahçe Ülker, Avrupa'da bu kadrosuyla özlediğimiz başarıyı bize getirebilir.

Geçen sezon oldukça başarılı bir grafik çizen Türk Telekom seneye çok daha iddialı olduğunu yaptığı transferlerle dosta düşmana gösteriyor. El Amin, Micheal Wright, Barış Özcan, Bekir Yerengüme ve Ersin Görkem'i kadrosuna dahil ederek geçen yıldan daha güçlü bir yapı oluşturdu. Bu sezon ULEB Cup'ta da mücadele edecek Türk Telekom, Ankara'nın basketbolda-ki güçlü temsilcisi olmaya devam edecek.

Galatasaray Cafe Crown ve Beşiktaş Cola Turka önümüzdeki yıl ezeli rakipleri Fenerbahçe'den geri kalmamak için işi şimdiden sıkı tutuyor. Beşiktaş en önemli icraatını takımın başına Ergin Ataman'ı getirerek yaptı. Ataman da Avrupa'daki tecrübesi ile şimdiden yerinde transferlere başladı. Rick Apadoca gibi İtalya'da çok başarılı olmuş bir oyuncuyu takıma katarak yabancı oyuncu seçiminde ne kadar titiz davrandığını gösterdi. Önümüzdeki günlerde Ata-man'ın yerinde yapacağı yabancı oyuncu transferleri ile takımı güçlendireceğine inanıyorum.

Geçen sezon Beko Basketbol Ligi'nde yarı final oynayan Galatasaray önümüzdeki sezona da sağlam adımlarla hazırlanıyor. Cafe Crown ile yaptığı sponsorluk anlaşmasından bu sezon daha fazla gelir elde edecek Galatasaray bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyor. Bu da önümüzdeki yıl çok daha iyi bir kadro kurmalarını imkân sağlayacaktır.