10 gün sürecek festivalde 25 yerli, 4 yabancı yetişkin oyunu ile 3 çocuk ve 3 sokak oyunu sahnelenecek

TAKSAV 8. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali yarın başlıyor

BİRGÜN İZMİR

8.Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali yarın başlıyor. Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen 8.Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali bu yıl 6-16 Aralık tarihleri arası 10 gün süreyle gerçekleştirilecek.

İzmir’de 2012 yılında düzenlenmeye başlayan Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali, bugüne kadar Merhaba, İtiraz, Dayanışma, Özgürlük, Umut, Cesaret ve Yaşamak temaları ile yapılırken, festivalin bu yılki teması “Birlikte Yapabiliriz” olarak belirlendi.

Yarın, 6 Aralık Cuma günü saat 17.30’da Kıbrıs Şehitleri caddesinde yapılacak yürüyüşü ile başlayacak olan festival için Kültürpark İzmir Sanat Sahnesi’nde açılış töreni düzenlenecek.

Festival’in her yıl 4 alan da verilen ödülleri de aynı gece sahiplerini bulacak. Festivalin bu yılki Emek Ödülü oyun yazarı Hidayet Sayın’a, Onur ödülü sanatçı Meltem Cumbul’a verilirken, Dayanışma Ödülü ise Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrenci ve Öğretim Üyeleri ile V-For Vendetta oyununda canlandırdığı rolden dolayı tutuklanan oyuncu Nazlı Masatçı’ya verilecek.