TAKSAV buluşmalarında bu kez kır-kent teması var

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

TAKSAV Akademi, Ocak ayı programını açıkladı. Kır Kent Çalışmaları üzerine yoğunlaşan Akademi’de bu ay ‘Türkiye’de köylülüğün sosyal tarihi’ ve ‘enerji ve maden yatırımları ışığında sermaye birikimi ve yargı ilişkisi’ ile ilgili sunumlar yapılacak.

Çarşamba Buluşmaları adı altında gerçekleştirilecek sunumların ilki yarın yapılacak. İstanbul Üniversitesi SBF öğretim üyesi Sinan Yıldırmaz, Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü'nde 2009'da savunduğu ve Türkçesi 2021'de İletişim Yayınları'ndan Türkiye'de Köylülüğün Sosyal Tarihi (1945-1960) adıyla yayınlanan doktora tezini anlatacak.

Erken cumhuriyetten itibaren köylüleri edilgen biçimde betimleyen genel tarih anlatısının yerine köylüleri çeşitli direniş-karşı koyuş ve siyaset etme pratikleriyle özne olarak ele alan bir yaklaşımı sunulacak. İkinci Çarşamba Buluşması ise 25 Ocak’ta yapılacak. Fevzi Özlüer enerji ve maden yatırımları ışığında sermaye birikimi ve yargı ilişkisi bağlamında enerji ve maden davalarını incelediği doktora tezini anlatacak. Buluşma’da Özlüer, hukukun dönüşümü ile sermaye sınıfı ve devletin yeniden inşasının ilişkisini anlatacak.

taksav-bulusmalarinda-bu-kez-kir-kent-temasi-var-1112091-1.

taksav-bulusmalarinda-bu-kez-kir-kent-temasi-var-1112092-1.