TAKSAV’da 2019-2020 dönemi çocuklarla  başlıyor

Toplumsal Araşatırmalar Kültür Ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV), 2019-2020 dönemi Ekim'de başlıyor. Hafta sonu gerçekleşecek dersler kapsamında çocuklar için, "Resim Atölyesi, Kilden Heykeller, Elementer Müzik ve Kamp; Hareket(Orff) Atölyesi, Çocuk Kitaplarıyla YaratıcI Drama ve Çocuklarla Keçelemece Atölyeleri" gibi birçok alanda eğitim verilecek.

Eğitimde çocuklar için resim atölyesinde geçmişten ve günümüzden verilen örneklerle renk- çizgi-kompozisyon ilkelerinden yola çıkıp, kolaj ve doku çalışmalarıyla üretimler yaparak çocukların hayal gücünü geliştirmek hedefleniyor.

TAKSAV tarafınhdan yapılan açıklama şu şekilde:

"Bir kitabın, bir cümlenin ya da bir resmin çocuklar için hayati önem taşıyan öğrenme becerisinin geliştirilmesinde kilit rolde olduğunu düşünüyoruz. Çocukların öğrenme becerlerinin geliştiği bir ülkenin geleceği de sağlam temeller üzerinde yükselir. Toplumsal Araşatırmalar Kültür Ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) olarak bu fikrin yol göstericiliğinde çocuklara yönelik grup derslerine alanında uzman eğitmenlerimiz eşliğinde Ekim ayında başlıyoruz. Çocuklar İçin Heykel Atölyesi kapsamında doğal bir malzeme olan kil ile çalışarak, hem çocukların kas becerilerinin gelişmesini, hem üç boyutlu tasarım yaparak özgünürünler ortaya çıkartabilmelerini destekleyeceğiz. Her ders farklı bir teknik ve temanın işleneceği derslerde, pano çalışmaları da yer alacak. Çocuklarla Elementer Müzik ve Hareket Atölyesi’nde 'İnsan yetiştirmek her şeyden önce gelir' diyen ünlü Alman besteci ve eğitimci Carl Orff’un Schulwerk ile çocuklarımızla müziğin iç dünyasına doğru sanatsal bir yolculuk yapacağız. Bu yolculukta hareket olacak, ritim olacak ve konuşma olacak. İnsanın bu en temel, kendini ifade etme yöntemlerini kullanarak çocuklarımızın içlerindeki yaratıcılığın ortaya çıkmasını sağlayacağız. Çocuk Kitaplarıyla Yaratıcı Drama Atölyesinde 4-10 yaş arası çocuklarla yaratıcı drama yolculuğuna çıkacağız. Hikâyelerle, masallarla yeni keşiflere yelken açacağımız yolculuklarda çocuklarımıza; paylaşma, iletişim kurma, yeni arkadaşlıklar edinme gibi konularda destek sunacağız. Çocuklarla Keçelemece Atölyesinde eski bir el sanatı, yenilenebilir ve çevre dostu bir kaynak olan keçeyi yaşatacağız. Bu sayede çocuklar eğlenirken öğrenecek ve yaratıcılıklarını kullanarak kendi eserlerini meydana getirecek."

taksav-da-2019-2020-donemi-cocuklarla-basliyor-630448-1.