TAKSAV yılsonu etkinliği Fazıl Say konseri ile gerçekleşti

TAKSAV'dan Fazıl Say'lı 'Güzel Günler Göreceğiz' etkinliği

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) Kadıköy Şubesi’nin yirmi dördüncüsünün düzenlediği yılsonu etkinlik konseri, besteci-piyanist Fazıl Say’ın katılımıyla 5 Haziran Pazartesi günü Kadıköy Süreyya Operası’nda gerçekleşti.

TAKSAV Kadıköy Şube Başkanı Basri Akçelik’in yaptığı açılış konuşmasının ardından program, dünyaca ünlü piyanist-besteci Fazıl Say’ın konuşması ve piyano dinletisiyle başladı. Vakfın müzik atölyelerinin her yaş aralığından yaklaşık 150 katılımcısının performans sergilediği ve Fazıl Say’ın katılımıyla onurlandırdığı etkinlik programı boyunca piyano, şan, keman, gitar, çello, flüt dinletileri gerçekleşti.

taksav-dan-fazil-say-li-guzel-gunler-gorecegiz-etkinligi-299167-1.

TAKSAV Şube Başkanı Basri Akçelik’in yaptığı açılış konuşması ise şu şekilde:

“Sevgili dostlar, değerli eğitmenlerimiz, umudun, neşenin ve hayallerin gerçek sahibi sevgili çocuklar, hepiniz hoş geldiniz!

Kuruluşumuzun yirmi dördüncü yılsonu etkinliğinde sizlerle buluşmaktan sonsuz mutluluk ve kıvanç duyuyoruz. Emeğin, birlikte öğrenmenin ve kolektif sorumluluk duygusunun yarattığı heyecanla 24 yıllık yolculuğumuzu ilk günkü ısrarımız ve hayallerimizle sürdürüyoruz. Yazdığı bir yazı, kurduğu bir dizeyle; dokunduğu bir nota, söylediği bir şarkıyla; sahnelediği bir oyun, tuvaline eklediği bir renkle hayatı dönüştürmeye çalışanların izinden yürüyoruz.

İnsanlığın gittikçe yalnızlaştırıldığı, biat ettirildiği, sadece tüketimin aşılandığı dünyada örnek bir yaşam biçimine katkıda bulunmak için çabalıyoruz. Kirli iktidarların yarattığı gerici ve baskıcı karanlığa karşı “başka bir dünya mümkün” diyen herkesle beraber kimliğimize, farklılıklarımıza ve değerlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz.

taksav-dan-fazil-say-li-guzel-gunler-gorecegiz-etkinligi-299168-1.

21. yüzyıl, insanlığın ortak mirası olan bilime, sanata ve kültüre tarihin hiçbir döneminde görülmemiş bir saldırının başlatılmasına tanıklık ediyor. Kuruluşumuzdan bu yana toplumsal, kültürel yaşamın gelişiminde bilimsel, özgürlükçü ve demokratik bir anlayışla bu saldırıların karşısında yaratıcı ve araştırıcı düşüncelerin gelişimine yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da müzikten tiyatroya, resimden heykele, sinemadan fotoğrafa, danstan satranca kadar 18 farklı alanda atölye çalışmalarımız gerçekleşti. Az sonra izleyeceğiniz konser, bir yıllık bu özverili çalışmaların müzik başlığına ait ufak bir kısmını içeriyor. İstanbul’daki çalışmalarımızın yanı sıra 22 yıldır Ankara’da gerçekleştirdiğimiz ülkemizin tek uluslararası tiyatro etkinliği olma özelliğine sahip tiyatro festivalimizle, İzmir Şubemizin 6. yılıyla iddiamızı bir adım daha ileri taşımaya çalışıyoruz.

Hayatı dönüştürme iddiamız, elbette siz vakıf dostlarımızın naif ve mütevazı katkılarıyla büyüyüp gelişme imkanı buluyor. Bu iddia, 24 yıllık serüvenimizin en önemli temsilcileri olan değerli eğitmenlerimizin emeği ve özverisi üzerine şekilleniyor. Örnek bir hayatın temellerini kurmak, çağrımıza ses verenlerin genişlemesi ve bu ülkenin aydınlık, onurlu insanlarının birbirine kenetlenmesiyle mümkün olabilecektir.

Sevgili gençlerimiz, sanat muhaliftir. Bir piyano tuşundan, bir keman yayından, bir gitar telinden dökülen melodiler, tuvallerdeki görkemli resimler, kitaplarda anlatılan insanlık halleri, dünyanın bütün silahlarından daha etkilidir. Sakın yaptığınız şeyi küçümsemeyin. Piyanosu, gitarı, kemanı, sazı, kitabı, kalemi, boyalarıyla milyonlar yeniden bir HAZİRAN yaratabilir. Ve bu defa doğan güneş, bütün iklimi değiştirmeye yetebilir!

Yeter ki mücadele etmeyi ve sevmeyi sürdürebilenler kendilerinden vazgeçmesin.

Bizi ve vakfımızı bugün yanımızda durarak onurlandıran büyük sanatçı Fazıl Say’a ve Kadıköy Belediye Başkanı Sayın Aykurt Nuhoğlu’na, bizlere yardımcı olan Süreyya Operası Yönetimi’nden Murat Katoğlu’na, Süreyya Operası emekçilerine ve katılım sağlayan herkese TAKSAV Kadıköy Şube Yönetim Kurulu adına teşekkür ediyor, hepinizi selamlıyorum.“