TAKSAV Kadıköy’de resim sergisi heyecanı

“Başka bir dünya” kurulabileceği inancını taşıyan bilim insanları, aydın, sanatçı, işçi, memur, işsiz, öğrenciler ve yaşamın her alanından katılan insanlar tarafından 1992 yılında kurulan Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf’ın (TAKSAV) Kadıköy Şubesi, resim sergisine hazırlanıyor.

Çalışmalarını TAKSAV çatısı altında sürdüren Aynur Berkman, Çağla Uzuner, Dilek Özdemir, Fulya Akçagüner, Hidayet Altan ve Vildan Ertürk’ün resim çalışmalarının yer aldığı “Renkler-Formlar ve Hikayeler-3” başlıklı sergi, 9-16 Nisan 2022 tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak.

Hayatın farklı alanlarından gelerek yolları resim sanatında kesişmiş insanların, birlikte ama bir o kadar da bireysel manifestosu olan bu sergide, atölyenin klasik resim öğretisi temelinden farklı üslup ve renk denemelerine geçişler yapan çalışmalarının izlerini sürmek mümkün.

taksav-kadikoy-de-resim-sergisi-heyecani-1000014-1.

TAKSAV Kadıköy Şubesi Resim Atölyesi katılımcıları sergiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Varız, buradayız, görüyoruz… Toplumun, ailenin ve düzenin üzerimize atadığı her türlü yüke rağmen yoldayız. Ustaların izini sürerek ve saygıyla, kendi biricik yolumuzun yolcusuyuz. Yaşamın kaba gerçekliğini, sanatın sağaltıcı gücüyle yontarak, varoluşumuzu resimle kutluyoruz. Bizleri Fatma Savaş Resim Atölyesinde bir araya getiren de bu.”