Taksicilerden lüks taksiye ayrı taksimetre talebi

İstanbul'da taksiciler, lüks taksi almak için bu araçlara daha yüksek taksimetre tarifesi verilmesini istiyor. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı, "En büyük arzumuz olan konforlu ve kaliteli hizmeti yakalamak için büyük bir fırsat elimize geçit. Uzun zamandan bu yana yüksek segmentli araçlarla taksicilik yapılabilmeyi arzuluyoruz" dedi.

Teşvik amacıyla hükümetin ticari araçlara getirdiği Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyeti uygulamasını fırsata çevirmek isteyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) harekete geçti. TEO, maliyetleri yüksek olan bu araçlara ayrı taksimetre tarifesi uygulanması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezine (UKOME) başvurdu.

VİP hizmet isteyen vatandaşların da taksi hizmetinden yararlanmasını isteyen İTEO, bu isteği yerine getirecek taksicilerin korunmasını talep ediyor. Bu ay içerisinde toplanacak UKOME toplantısında görüşülecek başvurunun olumlu sonuçlanması halinde, üst sınıf araç alan taksicilere, daha yüksek taksimetre tarifesi uygulanacak.