Taksim Dayanışması Gezi için yürüdü: Gün gelecek devran dönecek

Gezi direnişinin ikinci yıldönümü için polis İstanbul'da adeta OHAL ilan ederken Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla bir araya gelen siyasi partiler, siyasi örgütler, işçi örgütleri ve meslek örgütleri İstiklal Caddesi’nden Gezi Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. İstiklal Caddesi'nde toplanan Dayanışma'ya binden fazla yurttaşın da eşlik ettiği belirtilirken, kitle 'Her yerdeyiz' pankartıyla yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sırasında Gezi direnişinde yaşamını yitirenlerin isimleri de anılırken, 'Her yer Taksim, her yer direniş' ve 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam' sloganları atıldı.

Fakat yaklaşık bin kişilik grubun önü AFM Sineması’nın önünde polisler tarafından kesildi. Bunun oturma eylemi başlatan kitle, açıklamalarını da bu noktada yaptı.

Türk Tabileri Birliği Yönetici Hüseyin Demirdizen, Gezi’de özgürlüğü ve umudu inşa ettiklerini anlatırken “Taksim yalnızca meydan değil, aynı zamanda gelecektir” dedi.

‘BUGÜN ENGELLEYEBİLİRSİNİZ AMA...’

taksim-dayanismasi-gezi-icin-yurudu-gun-gelecek-devran-donecek-48974-1.Mimarlar Odası’ndan Mücella Yapıcı ise Gezi’de yaralanan on binlerce insanı hatırlatarak “Bir inşaat için halka saldıranlar şimdi yıkımdan kurtardığımız parka girmemize izin vermiyor. Bugün Gezi’ye girmemizi engelleyebilirsiniz ama gün gelecek, devran dönecek ve hepiniz halka hesap vereceksiniz” dedi.

İstanbul Tabip Odası’ndan Ali Çerkezoğlu “Abdocan’ı, Ethem’i ve diğer gençleri öldürdünüz. Mesele bir iktidar, bir başbakan veya cumhurbaşkanı meselesi değil, mesele insanı yok sayan kapitalizm” ifadelerini kullandı.

Burada yapılan açıklamalara ise Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurularak yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan'ın sözleri damga vurdu. Erdoğan’a seslenen Gülsüm Elvan “Benim 15 yaşındaki çocuğum senin itibarını sıfıra indirdi bu da sana dert olsun" dedi.

Açıklamaların bitmesinin ardından aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Özgürlük ve Dayanışma Partisi Eş Genel Başkanı Alper Taş ve Halkın TKP’si Sözcüsü Erkan Baş’ın da bulunduğu kitle İstiklal Caddesi’ndeki eylemini sonlandırdı, Gezi Parkı’na atamadıkları karanfillerini pankartlarının üzerine attı ve Beşiktaş’ta bulunan Abbasağa Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. Gezi Parkı ve Taksim Meydanı’nın halka tekrardan açılması ise saatler aldı. ONUR EREM

CANLI BLOG

13.55 Taksim Dayanışması, karanfilleri temsili olarak pankartın üstüne bıraktı. Göztepe Özgürlük ve Abbasağa parklarında yapılacak etkinliklere çağrı yaptı. Kitle slogan atıyor.

13.48 Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan: Benim 15 yaşındaki çocuğum senin itibarını sıfıra indirdi, bu da sana dert olsun!

13.43 Beyza Metin: Dün devletin bütün olanakları AKP mitingi için seferber edildi, bugün de bizi engellemek için...

taksim-dayanismasi-gezi-icin-yurudu-gun-gelecek-devran-donecek-48975-1.13.38 Ali Çerkezoğlu: Her şeyi bir parka gidiş diye anladınız ve yanlış anlamakta direniyorsunuz. Anlamadınız, bizi öldürerek, engelleyerek bu işi bitireceğinizi sandınız. Mesele üç beş ağaç, bir başbakan, bir hükümet meselesi değil, mesele kapitalizm...

13.32 Mücella Yapıcı: Bugün bizi Gezi'ye sokmayabilirsiniz ama unutmayın gün gelecek devran dönecek, hesap verecekler!

13.29Hüseyin Demirdizen konuşma yapıyor: Mesele üç-beş ağaç meselesi değil!

13.26Taksim Dayanışması üyeleri polis barikatı önünde basın açıklamasını okuyor.

13.21 Polis barikatının önünde oturma eylemi başladı, "Berkin, Mehmet, Abdocan, Ethem, Ahmet, Hasan Ferit yaşıyor" sloganı atılıyor.

13.19 Polis geçişe izin vermedi, Dayanışma bekleme kararı aldı.

13.15 Polis açıklamanızı yapın dağılın diyor, "kitle buradayız bir yere girmiyoruz" diyor.

13.10Gezi Parkı'na yürümek isteyen kitle polis barikatıyla engellendi

Gezi Parkı kapatıldı, polisin gerekçesi 'günün anlam ve önemi'

Taksim Dayanışması: Gezi'nin yıldönümünde her yerdeyiz!