Taksim’de iç güvenlik yasası protesto edildi: Ne istiyorsunuz bu ülkenin onurlu insanlarından?

Haziran ve HDP’nin çağrısı üzerine İstanbul İstiklal Caddesi’nde Meclis’te en tartışmalı maddeleri onaylanan faşizan “iç güvenlik” paketi protesto edildi.

DİSK, KESK, TMMOB, İTO, Halkevleri ve Kaldıraç’ın da destek verdiği eylemde kalablık “İç güvenlik yasasına hayır!” pankartıyla Taksim Tünel’den Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Eylemciler yürüyüş sırasında “Bu daha başlangıç mücadeleye devam!”, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganları atarken, Haziran Direnişi'nde katledilenlerin de isimleri sayıldı.

Galatasaray Meydanı’nda basın açıklamasını Gezi Direnişi’nde katledilen Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş okudu.

“Zulüm ile abad olunmayacağını göreceksiniz” diyen baba Ayvalıtaş, AKP iktidarının aylardır medya propagandası ile haftalardır da mecliste yasayı yalanlarla geçirmeye çalıştığını söyledi.

"Bu ülkenin onurlu insanlarından istenen nedir" diye soran Ayvalıtaş, sözlerine şöyle devam etti “Yaptığınız yasalar meclisten geçse bile sokaktan geçmeyecek, hükümsüz kalacak! Yapacaklarınız suç dosyanızı daha fazla kabartmaktan başka bir işe yaramayacak. Zulüm ile abad olunmayacağını göreceksiniz. Örgütlü halkları hiçbir kuvvet yenemez!”

Polis her gösteride olduğu gibi yine İstiklal Caddesini yoğun bir abluka altına alırken, kalabalık basın açıklamasının ardından dağıldı.