Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından sosyal medyaya yansıyan görüntülerde yer alan bebek arabasının sahibi 3 yaşındaki Almeda Sinan'ın babası, açıklama yaptı. Olay anında yaşananları anlatan baba Tamer Sinan, İstiklal Caddesi'ne eşi ve çocuğuyla alışveriş amaçlı geldiklerini belirterek, "Müthiş bir gürültü, bir basınç oldu, hatırlamıyorum. Çocuk arabasına sarıldım ama bizi bayağı bir ileriye fırlattı. Sonra çocuk elimde hastaneye koştum" dedi. Almeda'nın patlamada yaralandığı ve tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Taksim'deki saldırıda parçalanan bebek arabası gündem olmuştu: Babadan açıklama

İstanbul'daki bombalı saldırının ardından gündem olan parçalanan bebek arabasının, hastanede tedavi gören 3 yaşındaki Almeda Sinan'a ait olduğu anlaşıldı.

Baba Tamer Sinan, eşi Bilge Sinan ve 3 yaşındaki kızlarıyla dün akşam Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde gezerken bombalı saldırıyı yaşadı. Patlamanın şiddetiyle bebek arabası fırlarken, baba Tamer Sinan kızını kucağına alarak eşiyle olay yerinden uzaklaştı. Patlamada, Sinan ailesi hafif yaralanırken Almeda'nın parçalanan bebek arabası ise gündem oldu.

Babasının Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırdığı Almeda'nın tedavisi ise devam ederken, Tamer Sinan da olay anında yaşadıklarını basın mensuplarına anlattı.

Sinan, 10 yıldır gelmedikleri İstiklal Caddesi'ne eşi ve çocuğuyla alışveriş amacıyla gittiklerini belirterek, "Müthiş bir gürültü, bir basınç oldu, hatırlamıyorum. Çocuk arabasına sarıldım ama bizi bayağı bir ileriye fırlattı. Sonra çocuk elimde hastaneye koştum. Rüya gibi geçti" dedi.

Sinan, 3 yaşındaki kızı Almeda'nın yaralandığını dile getirerek, "Şanslı sayılırız, en azından hayati tehlikeyi atlattık ama zor" ifadelerini kullandı.

(AA)