Takvim bu kez de rantçıların tetikçiliğini üstlendi

Havuz medyasında tetikçiliğiyle öne çıkan Takvim gazetesi, bu kez Kardeniz'de jandarma şiddetiyle dayatılan talan yoluna karşı Yeşil Direniş'in sembolü Havva Ana'yı manşetine çıkardı.

AKP iktidarının "Yeşil Yol" adını verdiği yol projesinin bölgedeki yaylaları İsviçre ya da Avusturya Alpleri gibi "turizm cennetine" dönüştüreceğini iddia eden Takvim, manşetinde ise jandarmaya direnerek dikkat çeken 63 yaşındaki Çamlıhenşinli Rabia Bekar'a atfen, "Sen seç Havva Ana" manşetini attı.

Haberinde Üçüncü Köprü, Üçüncü Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi rant ve talan projelerine övgüler dizen Takvim, "Sana yalan söylüyorlar Havva Ana... Yeşil Yol, doğanı öldürmeyecek. Üstelik senin misafirperverliğini tüm dünyaya tanıtacak. Karadeniz'e yılda 1,5 milyon turist gelecek. Yaylalarında yılda 2 milyar dolar para harcanacak. Bölgede 125 bin kişi iş sahibi olacak. Şimdi sen karar ver Havva Ana..." ifadelerine yer verdi.

Bölgede yöre halkının verdiği tepkiyi herhangi bir dayanak göstermeksizin etki altına alınarak yapılmış bir protesto olarak gösteren Takvim'in haberinde "Gezi Parkı Olayları'nda olduğu gibi ortaya çıkan platform ve inisiyatif şeklindeki topluluklar tarafından yapılan eylemlerle bölge halkı tamamen kandırılırken, Karadeniz'in güzelliklerinin tamamen yok edileceği iddia edildi. Bu yalanlarla Havva Ana gibi bölgenin tatlı insanları hareket geçerken ortaya simgesel görüntüler çıktı" dendi.

Bizzat AKP adına hedef göstermesiyle bilinen Takvim, eylemcilerin de "dışarıdan" organize edildiğini iddia etti. Haberde şu ifadelere yer verildi: "Bu yalanlarla Havva Ana gibi bölgenin tatlı insanları hareket geçerken ortaya simgesel görüntüler çıktı. Yeşil Yol'la alakası olmayan solcu marjinal örgüt bayrakları, Deniz Gezmiş posterleri ise bu eylemlerin aslında bölgede hiç yaşamayan insanlar tarafından organize edildiğini gösterdi. Diğer taraftan Karadeniz Yaylaları'nın yurt dışındaki benzerlerinin ise bizdekilerden tamamen farklı bir profil çizdiği ortaya çıktı."