Takvim'in Gezi korkusu 'hortladı', Berkin'i ve Haziran'ı hedef aldı

Ağaçla röportaj ve sahte Christiane Amanpour söyleşisiyle dikkat çeken yandaş medyanın önde gelen temsilcilerinden Takvim gazetesi, Birleşik Haziran Hareketi ile polisin gaz fişeğiyle yaralanan ve 269 gün komada yaşam mücadelesi verdikten sonra geçen sene hayata gözlerini yuman Berkin Elvan için video hazırlayan sanatçıları manşetten hedef aldı.

Geçen sene Akşam gazetesinin manşetinde yer alan iki haberin ardından, bu kez de Takvim haber müdürü Mevlüt Yüksel’in Taksim Medyanı’nda çekilmiş bir fotoğrafını da manşete taşıyarak “Dikkat! Gezi ruhu hortladı” başlığı attı.

Herhangi bir kaynak göstermeden Birleşik Haziran Hareketi’ni “DHKP-C'nin sivil oluşumu” olarak tanımlan Takvim haberde “Validebağ Dayanışması, Taksim Dayanışması, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği ile çeşitli marjinal sol ve sosyalist partilerin katılımıyla "Solda Birlikte Mücadele" çatısı altında kurulan Birleşik Haziran Hareketi'nin üniversiteleri hedef alarak yürüyüş ve boykot eylemleriyle kamplaşma yaratacak olaylar yapacağı öğrenildi” ifadelerine yer verdi. 

Gezi sonrası irili ufaklı eylemlerle sokakları sürekli sıcak tutanlar, 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi yurt dışında bağlı bulundukları ve beslendikleri kaynaklar tarafından emir almışçasına bir kez daha sahneye çıktı. Kendilerine "Sanat Meclisi" adını veren ve aralarında Tarık Akan, Zuhal Olcay, Cahit Berkay, Şevval Sam ve Levent Üzümcü'nün de bulunduğu bir grup sanatçı, Berkin Elvan'ın birinci ölüm yıldönümü sebebiyle 11 Mart'ta "Hayatı durdurun" çağrısı yaptı. Bu arada Gezi ayaklanması sonrası ortaya çıkan DHKP-C'nin sivil örgütü Haziran Hareketi de 7 Haziran'daki seçimler öncesi ortalığı karıştırmak için düğmeye bastı. Diğer taraftan DHKP-C'nin sivil oluşumu Birleşik Haziran Hareketi de Haziran ayına yönelik yeni planlar yaptı.


SANATÇILAR HEDEFTE
Takvim, Berkin Elvan’ın 11 Mart’ta birinci ölüm yıldönümü anmaları vesilesiyle yayınladığı video nedeniyle Tarık Akan, Zuhal Olcay, Cahit Berkay, Şevval Sam ve Levent Üzümcü'yü de hedef gösterdi. Haberin geri kalanında Gezi Direnişi’nin yabancı medya ve Soros tarafından finanse edildiğini uzun uzun tekrarlamakla yetinen Takvim ayrıca ABD Başkanı Barack Obama’nın seçim kampanyasında dijital direktörlüğünü yapan Teddy Goff’un bir konuşma için Türkiye’de bulunmasını “manidar" buldu.

Geçen hafta da Akşam gazetesi Birleşik Haziran Hareketi ile ilgili iki haber hazırlamıştı. “İstihbarat kaynaklarına” dayandırdığı ilk haberde Haziran’ın üniversitede olayları kışkırtacağını, diğer haberde ise CHP ile vekil çıkarmak için pazarlık masasına yapıldığını yazmıştı.


Akşam, Birleşik Haziran'ı hedef gösterdi: Kaos planları devrede!


Akşam Haziran’ı yine manşetten hedef aldı: ‘CHP ile kaos pazarlığı