Talan bahçesinin açılışı AKP mitinginde yapılacak
Fotoğraf: AA

Haber Merkezi 

Uzmanların tüm itirazına rağmen Atatürk Havalimanı pistlerinin üzerine yapılan millet bahçesini bugün AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açacak. Uzmanlar havalimanının yıkılmasının “Çok büyük bir ekonomik kayıp” olduğunu belirtmişti. İktidar ise hem toplum hem de uzmanların itirazlarını dinlemeyerek havalimanın pistlerini yıktı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün düzenlenecek "Büyük İstanbul Mitingi" ile açılacağı açıklandı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Atatürk Havalimanı’nı ile ilgili yaptığı çalışmada, Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasıyla devletin tam 4 milyar dolarlık (güncel kurla yaklaşık 64 milyar TL) yatırımının çöpe atıldığı belirtilmişti. Ayrıca, Atatürk Havalimanı’na geçmişte büyük paralar harcanarak uçak bakım tesisleri yapıldığı da hatırlatılarak, “Bu tesislerde sadece THY uçakları değil, yabancı havayolu uçaklarının da bakımları yapılmakta ve bu hizmetlerin karşılığında ülkeye önemli miktarda döviz girdisi sağlanmaktadır” dendi. Yapılan çalışmada, Atatürk Havalimanı ile tam 18 bin kişiye istihdam sağlandığına da dikkat çekilmişti.

Atatürk Havalimanı’na yapılan millet bahçesi için TOKİ tarafından 29 Nisan 2022'de gizli saklı bir ihale düzenlemişti. Ardından da pazarlık usulüyle düzenlenen ihalenin tam 2 milyar 127 milyon 978 bin liraya alan Yapı ve Yapı Şirketi'ne verildiği açıklanmıştı. Şirketin kurucusu Nusret Yıldırım ise AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aile dostu olduğu biliniyor.