Devrİmcİ Spor Emekçileri Sendikası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in adeta talimatıyla, spor sendikası kurmaya girişen Türk-İş'e, "Sporda sarı...

Devrİmcİ Spor Emekçileri Sendikası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in adeta talimatıyla, spor sendikası kurmaya girişen Türk-İş'e, "Sporda sarı sendikaya hayır!" şeklinde tepki gösterdi. Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, öncelikle Ekim ayının başlarında Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in spor işkolunda sendika kurulması çağrısına ve Devrimci Spor Emekçileri Sendikası'nın görünmezden gelinmesine değinildi. Açıklamada  bu yaklaşım  "AKP her iş kolunda olduğu gibi sporda da kendi politikalarını işçilere kabul ettirecek bir sendika peşinde" şeklinde yorumlandı. Türk-İş'in Bakan Çelik'in çağrısını bir talimatmışçasına algıladına değinilen açıklamanın devamında ise Türk-İş'in sendika kurmak için futbolda 5 büyük takımla görüşme içerisine girdiğine dikkat çekildi.
Açıklamada spor sendikası kuracaklarını açıklayan Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın sendikası Türk Metal’in, Renault işçilerine saldırısı hatırlatıldı.  Son olarak açıklamada, tüm spor emekçileri Devrimci Spor Emekçileri Sendikası'nda örgütlenmeye çağrıldı.