Tam 51 komşusunu kaybetti
Furkan Apartmanı’nın kolonlarının kesildiği ortaya çıkmıştı. (Fotoğraf: DHA)

Mustafa BİLDİRCİN

Antep Nizip’te yıkılan tek bina olan ve zemin katındaki kolonlarının kesildiği tespit edilen Furkan Apartmanı enkazından çıkan Mustafa Özkılıç BirGün’e konuştu. Depremden yarım saat sonra bir müteahhidin inisiyatif alarak enkaza kepçe gönderdiğini ancak profesyonel ekip olmaması nedeniyle kurtarma çalışmalarının başlatılamadığını anlatan Özkılıç, “Apartmanda 51 kişi öldü. Kolonları kesen mobilya mağazasından şikâyetçi olacağım” dedi.


6 Şubat’ta yaşanan ve merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler 10 kentte büyük yıkıma neden oldu. Depremden diğer kentlere göre görece daha az etkilenen Gaziantep’in Nizip İlçesi’nde ise sadece bir bina yıkıldı. İlçenin yıkılan tek binası olan Furkan Apartmanı’nın kolonlarının kesildiği belirlendi.

Depremlerin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, apartmanın alt katındaki iş yerinin sahipleri olan Faik Öğüt ve Eyüp Öğüt 14 Şubat’ta gözaltına alındı. Mobilya mağazası sahibi olan Öğüt kardeşler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yıkılan Furkan Apartmanı’nın enkazından çıkan Mehmet Mustafa Özkılıç, yaşadıklarını BirGün’e anlattı. Apartmanda 51 kişinin yaşamını yitirdiğini söyleyen Özkılıç, “Apartmana taşındığımız 2012 yılında burada bir market zincirinin şubesi vardı. Daha sonra bir teknoloji mağazası dükkan açtı. Son olarak da kolonları kestiğinden şüphelenilen mobilya mağazası geldi” diye konuştu.

ŞİKÂYETÇİ OLACAĞIM

Enkazdan ailesinin yardımı ile kurtulduğunu anlatan Özkılıç, şunları söyledi: “Deprem olduktan yarım saat sonra bir müteahhidin inisiyatif alarak apartmana iş makinası gönderdiğini öğrendik. Ancak profesyonel bir ekip olmadığı için enkazda kurtarma çalışmaları başlatılamamış. Kolonların kesilmesine yönelik eski tarihli çok sayıda dilekçe de yetkililere sunulmuş ancak herhangi bir adım atılmamış. Ben de kolonları kestikleri belirtilen mobilya mağazası sahiplerinden şikâyetçi olacağım.”