Taner Yıldız'dan 'ittifak' açıklaması

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AKP'nin 1 Kasım seçimlerine tek başına katılacağını açıkladı. Habertürk TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her partiye eşit mesafede ve objektif olduğunu iddia ederek "Sayın Cumhurbaşkanımızın şu an görevi gereği konumu gereği objektif olması ve her partiye eşit mesafede olmasından dolayı tavsiyelerde bulunması son derece tabiidir. Ben istişarelerin sınırının farklı noktalara dayandırılmış olmasını doğru bulmuyorum" dedi.

Yıldız seçim ittifakı ile ilgili sorulan soruyu şu ifadelerle yanıtladı: "AK Parti olarak 1 Kasım seçimlerine tek başımıza katılacağız. AK Parti'ye 3 Kasım'daki seçimden sonra sürekli ömür biçilmiştir. 1 Mart tezkeresinden 27 Nisan e-bildirilerine, vesayetlere kadar yaklaşık 25 temel başlıkta AK Parti'ye ömür biçildi. Ancak genel Başkanımız, şimdiki Cumhurbaşkanımız her defasında bir şey söyledi: "Hiçbir vesayet kabul etmiyoruz, varsa söyleyeceği vatandaş bize sandıkta söyler." Her seçim sonunda da kaybedenler farklı yorum yaptılar. Biz 7 haziran seçimlerinde hiçbir gerekçe ardına saklanmadık.

Dışarıdan oylarla ve 13 yıllık AK Parti iktidarında herhangi birşey söyleyemeyenler şimdi parti içinde klikleşme söylemleriyle partiyi küçültmeye çalışıyorlar. Seçimle küçültemeyenler AK Parti'yi böyle küçültmeye çalışıyorlar."