Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız'la görüşmek isteyen BEDAŞ işçileri, sivil polisler ve otel görevlileri tarafından yaka paça bölgeden uzaklaştırıldı.

Taner Yıldız'la görüşmek isteyen BEDAŞ işçileri yaka paça dışarı atıldı

Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi’ne katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la görüşmek isteyen BEDAŞ işçileri, sivil polisler ve otel görevlileri tarafından yaka paça bölgeden uzaklaştırıldı.

DİSK’e bağlı Enerji-Sen’e üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan ve direnişe geçen BEDAŞ işçileri, bugün Tarabya'daki The Grand Tarabya Otel'de yapılan toplantıya katılan Yıldzı’la görüşmek istedi.

Otelin önünde 'BEDAŞ' ta Can Güvenliği İstedik, İşten Atıldık, İşten Atılan İşçiler Geri Alınsın’ pankartı açan işçiler sık sık ‘BEDAŞ Soma Olmayacak’, ‘BEDAŞ Ermenek olmayacak’ ve İİşimizi Geri İstiyoruz’ diye slogan attı. Bir süre sonra kapıya doğru yönelen işçilerle sivil polisler ve otel güvenliği oldukça sert karşılık verdi.

YILDIZ, 3 ARALIK İÇİN RANDEVU VERDİ
Çevik Kuvvet de otel önüne gelirken, görevlilerin görüşme talebini içeriye iletme sözü vermeleriyle, işçiler binanın önünde beklemeye başladı. Yıldız’ın 3 Aralık’ta saat 15.00'e randevu vermesi üzerine işçiler otelden ayrıldı.

Yaklaşık üç aydır görüşme taleplerine yanıt alamadıklarını söyleyen Enerji-Sen Başkanı Ali Duman, “Çalışan işçiler ölünce onların başına giden bakanların, onları sayarak gündem olan bakanları Enerji Bakanını, Çalışma Bakanını çalışırken iş güvenliği malzemesi isteyen işçilerin sesini duymaya davet ediyoruz. Burada işten atılan 26 arkadaşımızın yeniden işe alınmasını istiyoruz" dedi.